Страва вимагає деякого часу і клопоту в приготуванні, але виходить таке ошатне і святкове, що стане і красивим гарніром і прикрасою святкового або дитячого стола.Картофель треба спеціально підібрати: довгастий і не великий. Необхідні продукти: 1 кг картоплі, сіль, соєвий соус, чорний мелений перець, рослинне масло для смаження. Процес приготування: Картоплю ретельно вимити, використовуючи щітку. Не чистити! Шкірка і буде темною голівкою. Закип'ятити воду, посолити, завантажити картоплю і варити практично, але не до готовності, хвилин 15 від закипання. Злити воду, остудити. Озброїтися гострим ножем з коротким лезом. Обережно зробити надріз по колу, намітивши капелюшок, і обережно вирізати ніжку. Розігріти олію, краще всього в невеликому казанку, щоб смажити "грибочки" у фритюрі невеликими порціями до утворення золотистої скоринки. У невеликій мисочці розмішати в соєвому соусі чорний мелений перець. Обережно занурювати шляпки "грибочків", залишаючи підсохнути.
|