Не можу сказати звідки у пирога таку назву, скоріше за все - з-за простоти рецепту і доступності продуктів. Зробити кекс можна з будь-якими фруктами - яблуками, персиками, сливою - що є під рукою.
Інгредієнти: склянку цукру, три яйця, склянка олії, три з половиною склянки борошна, чайна ложка соди (погасити оцтом), пакетик ванільного цукру, чайна ложка кориці, цедра одного лимона (за бажанням), фрукти.
Збити яйця, влити до них масло і ще раз збити міксером. В іншому посуді змішати просіяне борошно, корицю, лимонну цедру, ванільний цукор і звичайний цукор. Всипати суху суміш в рідку і вимісити тісто. Воно вийде досить густим, його ложкою мішати буде важко, краще скористатися міксером. Додати в тісто гашену соду, дати йому постояти хвилин десять. Фрукти нарізати шматочками, вмішати в тісто. Викласти його у змащену маслом форму і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається кекс 45-50 хвилин. Час залежить від особливостей духовки і від розміру форми. Готовність кексу обов'язково перевірте дерев'яної шпажкою - з готової випічки вона повинна виходити сухою, без прилиплих грудочок тесту.
|