Печиво нашого дитинства. Думаю, його знають всі... Пригадую, як ми виїжджали з мамою в місто і обов'язково купували це печиво у місцевій кулінарії. Яке ж воно було дуже смачне!
Відразу відзначу, що я приєднуюся варіантом до численних рецептами кураб'є, але так як Ірина Чадейка, автор цього рецепту, стверджує, що воно за Гостом, тому я наважуся виставити тут рецепт, можливо, комусь він буде так само корисний, як і мені.
Інгредієнти
* Борошно - 160 г
* Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г
* Цукор - 40 г
* Білок яєчний (кімнатної температури) - 1 шт
* Ванільний цукор - 1 пакет.
* Варення - 1-2 ст. л.
* Крохмаль - 0,5 ч. л.
Приготування
Змішати розм'якшене масло і цукор, можна міксером, я размешала ложкою.
Додати ванільний цукор, білок, розмішати і всипати борошно.
Ретельне розмішати, щоб отримати м'який однорідне тесто.Выложить тісто в кондитерський мішок або шприц з насадкою "зірочка", зробити невеликі печива на деку, застеленому папером для випічки.
У центрі печива зробити невелике поглиблення. Викласти начинку (змішати крохмаль і варення). Крохмаль потрібен для того, щоб варення добре застигло в готовому вигляді.
Випікайте в розігрітій духовці 220 градусів близько 12 хвилин (дивитися за своєю духовці). Печиво має злегка зарумяниться.Охладить на деку, подавати.
Печиво можна зберігати в металевій коробці, щільно накритої кришкою.
Автор: larik_malasha
|