Виявляється, що з апельсинових кірок, які залишаються після того, як ви поласуєте цим соковитим цитрусовим фруктом, можна приготувати не менш смачне ласощі - дивовижно смачні (і корисні також) апельсиново-шоколадні цукерки до чаю! Готується подібне ласощі дуже швидко і з мінімуму інгредієнтів.
Для того, щоб приготувати такі цукерки з апельсинових шкірок вам знадобиться наступне: три апельсина (точніше тільки їх кірки), 200 грамів цукрового піску, питна вода, плитка (100 грамів) темного шоколаду, 5 грамів вершкового масла, а також аркуш пергаменту.
Апельсини слід розрізати на чотири частини і їх м'якоть з'їсти, а що залишилися апельсинові кірки порізати тонкими поздовжніми смужками. Воду довести до кипіння і варити в ній нарізані кірки пару хвилин, а потім промити під холодною водою і повторити все це ще раз. В невелику каструльку всипати цукор і влити одну склянку води, після чого поставити на середній вогонь і варити до повного розчинення цукру, а потім вогонь зменшити, викласти в каструлю з сиропом апельсинові кірки і варити протягом однієї години - до закінчення цього часу сироп повинен майже повністю вывариться. Скоринки викласти на лист пергаменту і дати їм час обсохнути і охолонути. Шоколад розтопити з маслом і вмочити в ньому все скоринки, після чого (знову ж на аркуші пергаменту) прибрати їх в холодильник для застигання.