Запропонований варіант рецепту рогаликів цікавий тим, що начинкою для випічки виступають сухофрукти, які є дуже корисним продуктом. Не всі люблять вживати курагу або чорнослив в сирим вигляді і цілком можливо, що ці сухофрукти сподобаються в якості начинки для домашніх рогаликів.
Склад: для тіста - 250 грамів маргарину, половина склянки молока, півтори столові ложки сухих дріжджів, приблизно 12-14 столових ложок борошна, п'ять столових ложок цукру, щіпка солі; для начинки - по 100 грамів чорносливу без кісточок і кураги, 100 грамів шоколаду. а також три чверті склянки цукру, і по столовій ложці кориці і кардамона для посипання.
Тремтіння і цукровий пісок потрібно розвести в молоці кімнатою температури, після чого додати розтоплений маргарин, а також сіль і потім борошно. Замісити з цього всього еластичне тісто, яке необхідно розділити на чотири частини і покласти в холодильник на 40-50 хвилин. Шоколад розламати на невеликі шматочки, чорнослив і курагу облити окропом, обсушити. В окремій посудині змішати цукор для посипання з кардамоном і корицею. Кожну частину тіста розкачати в круг і розрізати на трикутники-сектори. На кожен шматочок тесту покласти по штучці чорносливу і кураги і скибочці шоколаду, після чого згорнути рогалик і вмочити в суміш кориці, кардамону і цукру. Випікати такі рогалики слід в розігрітій духовці, поки вони не придбають золотистий відтінок.
|