Корисний і смачний супчик, густий і насичений, але не важкий. Влітку в нього можна додавати різні овочі - кабачки, болгарський перець, а взимку готувати з гарбуза.
Інгредієнти: 750 грам гарбуза, одна цибулина, 250 г яловичини, 50 мл молока, 100 мл вершків (жирність 20%), одне яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком, рослинна олія.
Гарбуз треба очистити від шкірки і видалити волокнисту серединку з насінням. М'якоть нарізати шматочками, запекти в духовці до м'якості або згасити в каструльці. Цибулю нарізати півкільцями, злегка обсмажити в олії. Готову гарбуз разом з цибулею завантажити в блендер і пюрировать до однорідного стану. За смаком посолити, поперчити, перелити в каструлю з товстим дном.
З яловичини зробити фарш вбити яйце, додати сіль і перець за смаком. Вимісити фарш, додати в нього молоко і ще раз добре вимішати. Зробити з фаршу невеликі фрикадельки. У каструлю влити склянку води, довести до кипіння, опустити фрикадельки і варити до готовності. Потім перелити бульйон разом з фрикадельками до овочевого пюре, дати закипіти. Якщо потрібно підкоригувати смак, влити вершки і зняти з вогню. Подавати суп гарячим.