Головна » Статті » Рецепти


Пряники - найдавніше ласощі багатьох народів. Історія пряничних виробів древня. Ще в Стародавньому Єгипті були відомі вироби з меду і борошна. Такі вироби знаходили при розкопках єгипетських пирамид.Такие выпечные вироби з борошна і меду стали називати пряниками (від слова пряність) після того як стали відкриті країни, багаті прянощами.
Коли в Європу пішли потоком каравани з індійськими прянощами, до випічки з борошна і меду стали додавати багато товчених прянощів, так з'явилася...
Переглядів: 892
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
Борошно - 300г;
Яйце - 3 шт. (або маленького розміру 4 шт.);
Цукор - 350г;
Мандарини - 5 шт.
Духовку розігріти до 180С. Тісто для шарлотки я замешивала в комбайні.
Насипати в чашу цукор, додати яйця і віночком комбайна розмішувати до тих пір, поки в чаші не утворюється кремова однорідна маса.
частинами додати борошно. Замісити однорідне тісто. Мандарини очистити від шкірки і білих гірких ниток-прожилок.
Можете піти далі і зняти плівки з кожної часточки. Покласти мандаринові...
Переглядів: 659
Рецепти | | Коментарі (0)

Цей морквяний тортик - моя найулюбленіша страва в кафе. Їла вже сто разів! Тепер цей рецепт буде завжди під рукою на випадок дуже важливих гостей - друзів чи рідних.
Інгредієнти:
Для тіста:
* 150 г борошна
* 250 г тростинного цукру
* 125 г рослинної олії
* 3 яйця
* 310 г свіжої моркви
* 90 г волоських горіхів
* 60 г сушеної журавлини
* 4 г меленої кориці
* 1 м мускатного горіха
* 3 р розпушувача тесту (линденера)
Для крему:
*...
Переглядів: 651
Рецепти | | Коментарі (0)

Час приготування: 40 хв
Кількість порцій: 10
Інгредієнти:
* Борошно - 350 г
* Розпушувач тесту - 10 г
* Сіль - 0,5 ч. л.
* Масло вершкове - 50 г
* Кукурудза (консервована) - 150 г
* Сир твердий - 100 г
* Молоко (тепле) - 175 г
* Часник - 3 зуб.
Приготування
просіяне борошно, додати сіль і розпушувач.
Покришити охолоджене масло, ретельно розтерти в крихту.
Додати кукурудзу (без рідини) і натерти на дрібній тертці сир (залишити трохи для посипання).
Перемішати, додати...
Переглядів: 635
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Кефір - 0,5 л
* Сода - 1 ч. л.
* Яйце куряче - 1 шт
* Олія (або маргарин) - 2 ст. л.
* Борошно - 500-550 р
* Масло вершкове - 50 г
* Сіль (велика)
Приготування
Кефір змішати з содою, якщо кефір досить кислий, то не гасити соду. Додати яйце і рослинне масло.
Борошно просіяти і додати в рідину, вимісити м'яке тісто (борошна може піти трохи велике) тісто може зовсім небагато липнути до рук.
Присипати...
Переглядів: 1098
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти для тіста:
* борошно пшеничне - 2,5 склянки;
* сухі дріжджі - 6 г;
* яйце - 1 шт;
* молоко - 1 склянка;
* цукровий пісок - 1 столова ложка;
* сіль - 1/2 чайної ложки;
для начинки:
* кропива - 100 г;
* цибуля ріпчаста - 2 головки;
* варений рис - 5 столових ложки;
* вершкове масло - 80 г.
для смаження:
* рослинна олія - 200-300 мл (залежить від діаметра вашій сковороди).
Тісто
Замісити дріжджове тісто безопарним способом.
В каструлю...
Переглядів: 692
Рецепти | | Коментарі (0)

Рецепт традиційної російської кухні, але з моїми доповненнями, що стосуються, в першу чергу, консистенції тесту. Я готую такий пиріг з дуже м'яким липким тестом, яке практично неможливо розкачати і тому я його просто розминаю - розтягую руками.
У результаті виходить тонкий пиріг - коржик з м'яким «пуховою» тестом і солідним кількістю начинки, зіставних за кількістю з тістом. Традиційно такий пиріг подається до борщу - супів, але я люблю його і...
Переглядів: 926
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти для тіста:
* борошно пшеничне - 2,5 склянки;
* сухі дріжджі - 6 г;
* яйце - 1 шт;
* молоко - 1 склянка;
* цукровий пісок - 1 столова ложка;
* сіль - ½ чайна ложка;
для начинки:
* щавель - 120 г;
* зелена цибуля - 50 г;
* яйця - 2-3 штуки;
* вершкове масло - 80 г.
Тісто
Замісити дріжджове тісто безопарним способом.
Яйця вимити і зварити в круту. Очистити і нарізати кубиками.
Щавель промити, обсушити, наприклад, в «...
Переглядів: 1008
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Цукрова пудра - 50 г
* Борошно - 175 г
* Сіль - 1/2 ч. л.
* Масло вершкове - 175 г
* Яйце - 4 шт
* Цукор - 350 г
* Цедра лимона - 1 шт
* Сік лимонний - 250 мл
* Вершки (30%) - 175 мл
Приготування
З'єднайте цукрову пудру, борошно та сіль, перемішайте. Додайте м'яке вершкове масло.
Руками масло розтерти з борошном, цукром і сіллю.
Поширте тісто за формою і руками натисніть тісто (у мене...
Переглядів: 772
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
листкове тісто - 500г;
для крему:
молоко - 2 склянки;
яйце - 3 шт.;
цукор - 1.5 склянки;
борошно - 3 ст.л.;
вершкове масло - 200г
Пакет замороженого листкового тіста розділити на пластини і розморозити, розкачати на дошці і коліщатком для піци (дуже зручно!) розрізати на смужки шириною 1,5-2 см, довжиною близько 25 см.
Акуратно накрутити тісто на трубочки, притиснути нижній кінець, щоб не розкручувалося. З одного пакету на 500 г тесту - приблизно 25 штук.
Трубочки викласти...
Переглядів: 750
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4671-4680 4681-4690 4691-4700 4701-4708