Головна » Статті » Рецепти


Ці рогалики економні: для них не потрібні ні яйця, молочні продукти. Також вони гарні для тих, хто дотримується посту. Для них також не потрібно маргарин, що містить шкідливі консерванти. Тісто виходить хрустке, схоже на листкове. Рецепт мені дала моя родичка.
Інгредієнти:
* Вода (ледь тепла) - 1 склянка.
* Дріжджі (пресовані) - 30 г
* Цукор - 1 ст. л.
* Сіль
* Олію соняшникову (рафінована) - 1/2 склянки.
* Борошно пшеничне - 3 склянки.
* Повидло...
Переглядів: 8132
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти: рослинна олія (горіхове) - 50 мл (4 ст.л.); борошно - 240г (22 ст.л.); яйце - 2 шт.; сир (тертий пармезан) - 100г (18 ст.л.); базилік (свіжий) - 4 гілочки (20г); лимон (цедра) - 1-2 ч.л.; вода - 25 мл (2 ст.л.); пекарський порошок - 1 ч.л.; сіль - 1 ч.л.
Борошно змішати з пекарським порошком і сіллю. В миску налити рослинна олія (у мене було горіхове - масло макадамії),...
Переглядів: 975
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти
* Борошно (приблизно) - 170 г
* Яйце - 1 шт
* Масло вершкове - 5 г
* Сіль
* Вода - 50 мл
* Мак (для обсипання)
Приготування
Просіяти борошно із сіллю в миску. Зробити в середині поглиблення, додати яйця, воду і масло.
Замісити круте тісто (як на локшину).
Розділити навпіл і розкачати тісто палять (при допомоги долонь) завтовшки приблизно в мізинець, нарізати на рівні шматочки, з яких з'єднати колечка.
Сушіння варити в підсоленій киплячій воді до тих...
Переглядів: 934
Рецепти | | Коментарі (0)

Якщо ви любите баранячу ногу так само, як я люблю її, ви, звісно, не станете нехтувати можливістю подати її до одного з родинних свят. І звичайно, ви знаєте, що на наступний день досить часто залишається м'ясо - вже не таке смачне, як вчора.
На щастя, є пастуше пиріг, shepherd’s pie. У нас теж іноді готують це ірландське блюдо, без витівок називаючи його просто “картопляна запіканка з фаршем”. Правда, в автентичному...

Переглядів: 1156
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти: борошно - 170г; вершкове масло - 300г; цукор (краще коричневий) - 300г; яйце - 5 шт.; лимон (цедра, сік) - 1/2 шт.; мигдаль - 100г; волоські горіхи - 100г; морква - 300г; розпушувач - 6г; сіль - 1/2 ч.л.; кориця - 1/2 ч.л.; імбир (мелений) - 1/2 ч.л.; гвоздика - 2-3 бутона; мускатний горіх - 1 щіпка; кардамон - 1 коробочка.
Морква вимити, очистити і натерти на терці (середній...
Переглядів: 934
Рецепти | | Коментарі (0)

Час приготування: 40 хв
Кількість порцій: 10
Інгредієнти:
* Апельсин - 1 шт
* Цукор (в тісто - 3/4 склянки; у крем - 1/2 склянки) - 1,5 склянки.
* Яйце (в тісто - 3 шт; у крем - 2 шт) - 5 шт
* Борошно (в тісто - 1.5 склянки; у крем - 2 ст.л) - 1,5 склянки.
* Розпушувач тесту - 1 упак.
* Молоко - 0,5 л
* Кава розчинна - 2 ст. л.
* Горіхи волоські...
Переглядів: 1145
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти: борошно - 500г; яйце - 2 шт.; молоко - близько 200 мл; цукор - 250г; сіль - 1/2 ч.л.; дріжджі (сухі) - 10г; вершкове масло - 150г; лимон (цедра) - 1 шт. (великий); мигдаль - 100г; ізюм (без кісточок) - 200г; мигдальний есенція - 1.5 ч.л.; для глазурі: яйце (білки) - 2 шт.; цукрова пудра - 250 г; лимон (сік) - 1-2 ч.л.
До тесту у мене трепетне ставлення....

Переглядів: 988
Рецепти | | Коментарі (0)

Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 24
Інгредієнти:
* Борошно (тісто) - 800 г
* Молоко (тісто) - 250 мл
* Дріжджі (свіжі, тісто) - 30 г
* Яйце (тісто - 2 шт, начинка - 1 шт (білок), жовток - для змащування) - 3 шт.
* Цукор (тісто - 5 ст.л., начинка - 2 ст.л.) - 7 ст. л.
* Какао-порошок (тісто - 3 ст.л., начинка - 2 ст.л.) - 5 ст. л.
* Масло вершкове (тісто) -...
Переглядів: 1519
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти
* Борошно - 350 г
* Вода (кип ’ ячена, тепла) - 250 мл
* Олія рослинна - 2 ст. л.
* Масло вершкове - 50 г
* Дріжджі (сухі) - 2 ч. л.
* Цукор - 1 ст. л.
* Спеції (сіль, перець, приправи) - 1 ч. л.
* Риба (філе) - 600-700 г
* Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
* Цибуля зелена - 50 г
* Яйце - 1 шт
Приготування
Готуємо дріжджове тісто:
Дріжджі залити 25 мл теплої води...
Переглядів: 1009
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти для тіста:
Молоко - 2 склянки.
Окріп - 1 склянка.
Яйце куряче - 3 шт.
Борошно - 1,5 склянки.
Олія (або розтоплене вершкове) - 3 ст.л.
Сіль - 1/2 ч.л.
Цукор - 1 ст.л.
(склянка = 240 мл)
На 18-20 млинців діаметром 18-20 см
Збити міксером яйця з цукром, сіллю і молоком. Влити окріп не перериваючи збивання.
Потихеньку засипати просіяне борошно, не перестаючи збивати тісто (щоб уникнути грудок), додати масло, ще раз збити.
Накрити посуд з тістом рушником і залишити...
Переглядів: 1048
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4651-4660 4661-4670 4671-4680 4681-4690 4691-4700 4701-4708