Головна » Статті » Рецепти


Соложеник - це традиційне солодке страви української кухні. Подібні рецепти, але з іншою назвою, є в кухнях та інших народів - німців, поляків, чехів. На перший погляд соложеник має багато спільного з традиційними російськими млинцями, але це лише на перший погляд. За складом тіста і смаку соложеник це швидше пиріг з коржами, випеченими на сковорідці. Дуже здобний, дуже ніжний і дуже смачний! Спробуйте! Не пошкодуєте!
СКЛАД:
Для тесту вам знадобиться:
5 курячих...
Переглядів: 1019
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
2 яйця,
300 мл молока,
1/2 ст. борошна,
2 ст. ложки цукру,
4 ст. ложки рослинної олії,
1 банан,
5-6 скибочок від плитки шоколаду,
сіль.
Приготування:
Яйця збити віничком.
Додати молоко і масло. Добре збити і додати борошно, цукор і сіль.
На сковороді з олією спекти тонкі млинці.
Банан розрізати на четвертинки.
Загорнути кожну частину в млинець.
розтопити Шоколад. Викласти млинці на тарілку і полити шоколадом.
Переглядів: 873
Рецепти | | Коментарі (0)

Катаеф - це арабські млинці з солодкою начинкою - заварним кремом, солодким сиром або горіхами. Я пропоную приготувати їх на російський лад - з яблуками. Це не автентично, але звично і смачно. Спробуйте!
СКЛАД:
На 10 - 12 оладок вам знадобиться:
Борошно - 1 склянка
Молоко - 1 склянка
Вода - 0.5 склянки
Цукор - 1 чайна ложка (я додала 1 столову ложку, щоб тісто було більш солодким)
Сухі дріжджі - 0.5 чайної ложки
Розпушувач - 1...
Переглядів: 888
Рецепти | | Коментарі (0)

Мафіни - це маленькі кекси. Я намагаюся уникати в повсякденній мові чужорідного красивого слова мафіни і по-старому величаю ці вироби кексами або кексиками. Але все таки кекс спочатку є великою випічкою, яку розрізають ножем або розламують на частини для декількох співтрапезників.
Мафіни, навпаки, роблять маленькими, щоб кожному дісталося по індивідуальному порционному кексику з начинкою і хрусткою смачною скоринкою. А як радіють маленьким кексикам маффинам діти. От, у принципі, і все...
Переглядів: 1069
Рецепти | | Коментарі (0)

Вам знадобиться:
500 г сиру
3 яйця (розділити жовтки і білки)
4 ст.л. манної крупи
3 ст.л. цукру
1,5 ст. л. сметани
2 ст. л. вершкового масла
1 ч.л. ванільного цукру
Щіпка солі
1 ст.л. розпушувача родзинки або сушена журавлина - за смаком
Як приготувати:
Нагріти духовку до 180 градусів.
сир покласти 2 ст. ложки розтопленого вершкового масла, жовтки, манну крупу, 1/2 ч.л. солі, ванілін.
Все це ретельно перемішати ложкою або дерев'яною лопаткою,додавши збиті білки з дрібкою солі.
Додати обчищену і промиті родзинки.
Форму...
Переглядів: 853
Рецепти | | Коментарі (0)

Манні млинці готувала моя бабуся, як правило, на честь дорогого і поважного гостя. І на свята теж готувала. Подавала їх по простому, з медом і сільської сметаною з сепаратора. Всі гості питали у бабусі рецепт цих товстих пишних блінов. І дивувались, що до складу блінов входить манна крупа.
Інгредієнти
* манна крупа - 1 склянка;
* борошно пшеничне - 1,5 склянки;
* сухі дріжджі - 1 столова ложка;
* сіль - 0,5 чайної ложки;
*...
Переглядів: 1096
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Масло вершкове (м'яке тісто) - 100 г
* Цукор (тісто - 50 г; крем - 150 г) - 200 г
* Розпушувач тесту (тісто) - 2 ч. л.
* Сік лимонний (тісто) - 1 ч. л.
* Борошно (тісто) - 150 г
* Желе (заливка) - 1 пакет.
* Смородина чорна (+ смородиновий морс (заливка) - 200 мл) - 250 г
* Вершки (20%, крем) - 400 мл
* Сир (крем) - 400 г
* Яйце (крем)...
Переглядів: 805
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (може знадобитися більше) - 2 склянки.
* Вода (1 склянка. - в тісто; 1 склянка. - в сироп) - 2 склянки.
* Горілка - 3 ст. л.
* Цукор - 1 склянка.
* Мед - 3 ст. л.
* Олія для смаження)
Замішуємо тісто: борошно, щіпка солі, чайна ложка цукру, горілка, вода.
Тісто виходить дуже приємним - розкочується легко і не рветься. Залишаємо на 10-20 хвилин, накривши пакетом або плівкою.
Борошна може знадобитися більше.
Потім...
Переглядів: 924
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Борошно - 500-550 р
* Дріжджі - 2 ч. л.
* Молоко - 350 мл
* Масло вершкове - 50 г
* Цукор - 2-3 ст. л.
* Сіль - 1 ч. л.
* Сода - 2 ст. л.
* Вода - 1,5 л
* Мак (кунжут, кориця - для посипання)
Рецепт:
Половину молока відлити, решту молока поставити нагріватися, додати туди вершкове масло, щоб воно повністю розтопилося.
Зняти з вогню, додати цукор і сіль, дати повністю розчиниться. Додати холодне...
Переглядів: 947
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
гречане борошно - 650г (3.5 склянки);
пшеничне борошно - 250г (1.5 склянки);
вода - 625 мл;
молоко - 1 л;
сухі дріжджі - 10г (1 ст.л.);
яйце - 4 шт.;
вершкове масло - 50г;
цукор - 2 ст.л.; сіль - 2.5 ч.л.;
олія для смаження.
Просіяти борошно і змішати її з сухими дріжджами. Молоко злегка підігріти (воно повинно бути ледь теплим). Просіяти гречану і пшеничне борошно, з'єднати разом.
Третина борошна змішати з дріжджами, вліт теплу воду, додати цукор і...
Переглядів: 813
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4631-4640 4641-4650 4651-4660 4661-4670 4671-4680 ... 4691-4700 4701-4708