Головна » Статті » Рецепти |
Катаеф з яблуками
Катаеф - це арабські млинці з солодкою начинкою - заварним кремом, солодким сиром або горіхами. Я пропоную приготувати їх на російський лад - з яблуками. Це не автентично, але звично і смачно. Спробуйте! СКЛАД: На 10 - 12 оладок вам знадобиться: Борошно - 1 склянка Молоко - 1 склянка Вода - 0.5 склянки Цукор - 1 чайна ложка (я додала 1 столову ложку, щоб тісто було більш солодким) Сухі дріжджі - 0.5 чайної ложки Розпушувач - 1 чайна ложка Для начинки: Велике яблуко Цукор за смаком Мелена кориця Трохи вершкового масла для змазування перед духовкою ПРИГОТУВАННЯ: Для оладок додайте у воду сухі дріжджі, цукор і залиште на 3 - 5 хвилин, щоб дріжджі наситились вологою і охочіше перейшли в розчин. Розмішайте до повного розчинення дріжджів і цукру. Потім сюди ж додайте молоко й борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідної суміші без грудок (як на млинці) і залишити на 20 хвилин, щоб дріжджі відчули цукор і прокинулися. Поки тісто відпочиває, приготуйте яблучну начинку. Для начинки дрібно поріжте яблука і обсмажте-тушкуйте на невеликій кількості масла до бажаної м'якості. Зніміть з вогню і дайте охолонути до теплого. Випікаються оладки на антипригарній сковорідці тільки з ОДНОГО боку. Ознака готовності оладка - повністю сухий (без вологих плям) верхній шар. При випіканні відрегулюйте підігрів таким чином, щоб на момент повного підсихання зверху млинець загнітилася, але не згорів знизу. На центр незажаренной боку оладка покладіть яблучну начинку, додайте цукор за смаком і посипте меленою корицею. Підніміть краю млинці, щоб вийшло трикутне денце, і зліпіть краю. Готові млинці з яблучками злегка змастіть розтопленим вершковим маслом і поставити в розігріту до 180 С духовку не 5 - 6 хвилин, щоб оладки подзажарились, але стежте, щоб не пересохли і не підгоріли. Смачно і в гарячому і холодному вигляді. Приємного вам чаювання! | |
Просмотров: 956 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |