Головна » Статті » Рецепти |
Булочки "Варенки"
Інгредієнти: * Борошно - 500-550 р * Дріжджі - 2 ч. л. * Молоко - 350 мл * Масло вершкове - 50 г * Цукор - 2-3 ст. л. * Сіль - 1 ч. л. * Сода - 2 ст. л. * Вода - 1,5 л * Мак (кунжут, кориця - для посипання) Рецепт: Половину молока відлити, решту молока поставити нагріватися, додати туди вершкове масло, щоб воно повністю розтопилося. Зняти з вогню, додати цукор і сіль, дати повністю розчиниться. Додати холодне молоко. Борошно змішати з дріжджами і додати молоко. Вимішуємо тісто й залишаємо на кілька годин, прикривши плівкою або рушником. Ну, або, як радить автор, після замісу поставити тісто в холодильник на ніч (як я і зробила), а вранці дістати і залишити при кімнатній температурі на 2 години. Підійшло тісто обім ’ яти, розділити на рівні шматочки (8-10 шт.). Сформувати бублики, як слід, з'єднуючи кінці. Воду, довести до кипіння, акуратно всипати соду і зменшити вогонь. Акуратно, по одному, викладаємо в каструлю секунд на 30-40, вони повинні збільшитися в обсязі, за цей час можна їх кілька разів перевернути. Виймаємо з каструлі, дати стекти воді, деко застелити і укладаємо бублики. Посипаємо кунжутом або маком, можна просто крупною сіллю. Змащувати нічим не потрібно. Випікати при 180 градусах 30 хвилин, якщо Ви робите дрібні булочки, то 20 хвилин, до рум ’ яної скориночки. Автор: жонушка | |
Просмотров: 1009 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |