Головна » Статті » Рецепти

Булочки "Варенки"
Інгредієнти:
* Борошно - 500-550 р
* Дріжджі - 2 ч. л.
* Молоко - 350 мл
* Масло вершкове - 50 г
* Цукор - 2-3 ст. л.
* Сіль - 1 ч. л.
* Сода - 2 ст. л.
* Вода - 1,5 л
* Мак (кунжут, кориця - для посипання)
Рецепт:
Половину молока відлити, решту молока поставити нагріватися, додати туди вершкове масло, щоб воно повністю розтопилося.
Зняти з вогню, додати цукор і сіль, дати повністю розчиниться. Додати холодне молоко.
Борошно змішати з дріжджами і додати молоко.
Вимішуємо тісто й залишаємо на кілька годин, прикривши плівкою або рушником. Ну, або, як радить автор, після замісу поставити тісто в холодильник на ніч (як я і зробила), а вранці дістати і залишити при кімнатній температурі на 2 години.
Підійшло тісто обім ’ яти, розділити на рівні шматочки (8-10 шт.). Сформувати бублики, як слід, з'єднуючи кінці.
Воду, довести до кипіння, акуратно всипати соду і зменшити вогонь. Акуратно, по одному, викладаємо в каструлю секунд на 30-40, вони повинні збільшитися в обсязі, за цей час можна їх кілька разів перевернути.
Виймаємо з каструлі, дати стекти воді, деко застелити і укладаємо бублики. Посипаємо кунжутом або маком, можна просто крупною сіллю. Змащувати нічим не потрібно.
Випікати при 180 градусах 30 хвилин, якщо Ви робите дрібні булочки, то 20 хвилин, до рум ’ яної скориночки.
Автор: жонушка
Просмотров: 947
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, молоко

Рекомендовані рецепти:

Готуємо "Рибник"
Сирні пампушки
Салат з моцарелою і креветками (рецепт)
Бутерброди "Пікантні"
Свинина по-китайськи
Торт з мигдальною начинкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: