Головна » Статті » Рецепти

Здобні рогалики з какао
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 24
Інгредієнти:
* Борошно (тісто) - 800 г
* Молоко (тісто) - 250 мл
* Дріжджі (свіжі, тісто) - 30 г
* Яйце (тісто - 2 шт, начинка - 1 шт (білок), жовток - для змащування) - 3 шт.
* Цукор (тісто - 5 ст.л., начинка - 2 ст.л.) - 7 ст. л.
* Какао-порошок (тісто - 3 ст.л., начинка - 2 ст.л.) - 5 ст. л.
* Масло вершкове (тісто) - 50 г
* Горіхи волоські (мелений, начинка) - 2 ст. л.
* Мак (начинка) - 3 ст. л.
* Ванілін (тісто) - 1 пакет.
Приготування
Спочатку готуємо опару. У 50 мл теплого молока розчиняємо дріжджі, додаємо 2 ст.л. цукру і стільки ж борошна.
Все це ставимо в тепле місце на 15 хвилин (наприклад, в духовку, нагріту до 30 градусів).
У цей час збиваємо яйця з цукром та ваніліном, додаємо тепле молоко з растаявшим в ньому вершковим маслом.
Опару з'єднуємо з молочно-яєчною сумішшю і розділяємо на дві частини.
У першу частину додаємо какао і 400г борошна. Тісто повинно трохи липнути до рук.
На другу частину додаємо інші 400г борошна, замішуємо тісто.
Кульки кладемо в одну миску, розділяючи їх вологим рушником, що ним же накриваємо. Ставимо в тепле місце на 1 годину.
Готуємо начинку. Поділяємо яйце на білок і жовток. Білок збиваємо, додаємо какао, цукор, горіхи і мак.
Я ще додала 2 ст.л. молока. Жовток іде для змазування рогаликів.
Кожна кулька розділяємо на дві частини. Розгортаємо один білий і один коричневий.
На білий корж руками розподіляємо половину начинки і накриваємо другим коржем. Також робимо з тістом.
Ріжемо корж на трикутники і звертаємо їх від краю до центру.
Кладемо рогалики на змащений рослинній олією деко.
Випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах.
М'які, повітряні, тануть у роті!
Приємного апетиту!
Автор: Marinocika
Просмотров: 1520
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: борошно, тісто

Рекомендовані рецепти:

Вівсяні козинаки з сухофруктами
Бутерброди "Пікантні"
Ескалопи з свинини
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Пастуше пиріг
Лимонні тістечка
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: