Головна » Статті » Рецепти |
Здобні рогалики з какао
Час приготування: 90 хвилин Кількість порцій: 24 Інгредієнти: * Борошно (тісто) - 800 г * Молоко (тісто) - 250 мл * Дріжджі (свіжі, тісто) - 30 г * Яйце (тісто - 2 шт, начинка - 1 шт (білок), жовток - для змащування) - 3 шт. * Цукор (тісто - 5 ст.л., начинка - 2 ст.л.) - 7 ст. л. * Какао-порошок (тісто - 3 ст.л., начинка - 2 ст.л.) - 5 ст. л. * Масло вершкове (тісто) - 50 г * Горіхи волоські (мелений, начинка) - 2 ст. л. * Мак (начинка) - 3 ст. л. * Ванілін (тісто) - 1 пакет. Приготування Спочатку готуємо опару. У 50 мл теплого молока розчиняємо дріжджі, додаємо 2 ст.л. цукру і стільки ж борошна. Все це ставимо в тепле місце на 15 хвилин (наприклад, в духовку, нагріту до 30 градусів). У цей час збиваємо яйця з цукром та ваніліном, додаємо тепле молоко з растаявшим в ньому вершковим маслом. Опару з'єднуємо з молочно-яєчною сумішшю і розділяємо на дві частини. У першу частину додаємо какао і 400г борошна. Тісто повинно трохи липнути до рук. На другу частину додаємо інші 400г борошна, замішуємо тісто. Кульки кладемо в одну миску, розділяючи їх вологим рушником, що ним же накриваємо. Ставимо в тепле місце на 1 годину. Готуємо начинку. Поділяємо яйце на білок і жовток. Білок збиваємо, додаємо какао, цукор, горіхи і мак. Я ще додала 2 ст.л. молока. Жовток іде для змазування рогаликів. Кожна кулька розділяємо на дві частини. Розгортаємо один білий і один коричневий. На білий корж руками розподіляємо половину начинки і накриваємо другим коржем. Також робимо з тістом. Ріжемо корж на трикутники і звертаємо їх від краю до центру. Кладемо рогалики на змащений рослинній олією деко. Випікаємо 25-30 хвилин при 200 градусах. М'які, повітряні, тануть у роті! Приємного апетиту! Автор: Marinocika | |
Просмотров: 1520 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |