Головна » Статті » Рецепти

Морквяний кекс з горіхами
Інгредієнти: борошно - 170г; вершкове масло - 300г; цукор (краще коричневий) - 300г; яйце - 5 шт.; лимон (цедра, сік) - 1/2 шт.; мигдаль - 100г; волоські горіхи - 100г; морква - 300г; розпушувач - 6г; сіль - 1/2 ч.л.; кориця - 1/2 ч.л.; імбир (мелений) - 1/2 ч.л.; гвоздика - 2-3 бутона; мускатний горіх - 1 щіпка; кардамон - 1 коробочка.
Морква вимити, очистити і натерти на терці (середній розмір отворів). Горіхи подрібнити в процесорі до великої крихти. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і сіллю.
Вершкове масло попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. Вінчиком або в процесорі розтерти м'яке вершкове масло з цукром до легкості. Жовтки відокремити від білків.
Жовтки по одному вбити в масло з цукром. Додати сік і цедру лимона. Порційно, розмішуючи вилкою, додати борошно в яично-масляну суміш.
розтерти В ступці очищені від стулок зерна кардамону, бутони гвоздики. Змішати кардамон і гвоздику з іншими спеціями і додати в миску з тістом. Туди ж відправити подрібнені горіхи і терту моркву. Розмішати.
Збити білки в стійку піну (до стану стійких піків). Додати в збиті білки приблизно 4-ю частину тіста, акуратно, знизу вгору розмішати.
Після цю суміш додавати з іншим тестом, також обережно перемішуючи знизу вгору. У цьому випадку білки не осядуть, і кекс буде більш повітряний.
Форму для випічки (круглу діаметром 24 см або прямокутну довгою 22 см) викласти пекарської папером і заповнити тістом.
Розрівняти верх лопаткою або шпателем. Випікати в попередньо прогрітій до 180С духовці 50-60 хвилин. Якщо верх почне підгорати, прикрийте пекарської папером.
Готовність кексу можна перевірити за допомогою дерев'яної зубочистки: увіткнути зубочистку в центр кексу, якщо кекс готовий, витягнута з кексу зубочістка буде чистою.
Готовий кекс залишити у формі приблизно на 10 хвилин. Через 10 хвилин вийняти кекс з форми і залишити охолоджуватися на решітці не менше години.
Автор: © Готовим.РУ
Просмотров: 935
Категория: Рецепти |
| Теги: Кекс, масло

Рекомендовані рецепти:

Рулет маковий на дріжджах
Спагетті з вершковим соусом і грибами
Печиво-квадратики "Осіннього вечора"
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Фісташковий пиріг
Гулаб-джамун
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: