Головна » Статті » Рецепти

Морквяний торт з сушеної журавлини
Цей морквяний тортик - моя найулюбленіша страва в кафе. Їла вже сто разів! Тепер цей рецепт буде завжди під рукою на випадок дуже важливих гостей - друзів чи рідних.
Інгредієнти:
Для тіста:
* 150 г борошна
* 250 г тростинного цукру
* 125 г рослинної олії
* 3 яйця
* 310 г свіжої моркви
* 90 г волоських горіхів
* 60 г сушеної журавлини
* 4 г меленої кориці
* 1 м мускатного горіха
* 3 р розпушувача тесту (линденера)
Для крему:
* 200 г сиру Філадельфія
* 200 г цукрової пудри
* 70 г вершкового масла
Приготування:
1. Горіхи і моркву подрібнити в м'ясорубці або блендері. Додати журавлину і перемішати.
2. В окремій тарілці змішати борошно, корицю, мускатний горіх і розпушувач.
3. Відокремити білки від жовтків. Яйця бажано взяти охолоджені ― так вони будуть краще взбиваться.
4. Жовтки збити міксером. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію і всипати цукор. Після цього збивати ще 2-3 хвилини. Отриману суміш з'єднати з морквою, горіхами і журавлиною.
5. Білок збити до крутий піни. Поки він збивається, замішати морквяне тісто.
6. Додати в тісто білок, а так само суміш з борошна, кориці, мускатного горіха і розпушувача. Тепер, коли всі інгредієнти з'єднані, перемішати їх. Робити це треба делікатно, знизу вгору.
7. Форму для випічки застелити пергаментом і змастити олією.
8. Влити тісто у форму і поставити в духовку, розігріту до 170-175. Час випікання: 40-60 хвилин. Ступінь готовності торта можна визначити після легкого натискання на нього: якщо повернув свою форму ― значить, готовий. Або як зазвичай, проштрикнув торт зубочисткою: якщо зубочістка залишилася сухою, без налиплого тіста, ― торт можна діставати.
9. Приготувати крем, щоб прокласти і прикрасити торт. Спочатку збити міксером вершкове масло до білого кольору і збільшення в обсязі.
10. Коли масло стало білого кольору і збільшилася в обсязі, всипати цукрову пудру і продовжити збивати.
11. Потім додати сир Філадельфія і знову перемішати. Крем повинен вийти густим.
12. Крем розділити на дві частини: перша ― для прошарку, друга ― для прикраси торта.
13. Розрізати торт навпіл, просочити, залити зверху кремом і прикрасити. Все готово!
Вдалих кулінарних відкриттів!
Поліна Соболєва
Просмотров: 1013
Категория: Рецепти |
| Теги: торт

Рекомендовані рецепти:

Гострий суп з фрикадельками
Мигдальне поліно
Шоколадні цукерки з вівсяними пластівцями
Ватрушки "Трояндочки"
Пиріг з бринзою та руколою
Кекс столичний
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: