Головна » Статті » Рецепти |
Морквяний торт з сушеної журавлини
Цей морквяний тортик - моя найулюбленіша страва в кафе. Їла вже сто разів! Тепер цей рецепт буде завжди під рукою на випадок дуже важливих гостей - друзів чи рідних. Інгредієнти: Для тіста: * 150 г борошна * 250 г тростинного цукру * 125 г рослинної олії * 3 яйця * 310 г свіжої моркви * 90 г волоських горіхів * 60 г сушеної журавлини * 4 г меленої кориці * 1 м мускатного горіха * 3 р розпушувача тесту (линденера) Для крему: * 200 г сиру Філадельфія * 200 г цукрової пудри * 70 г вершкового масла Приготування: 1. Горіхи і моркву подрібнити в м'ясорубці або блендері. Додати журавлину і перемішати. 2. В окремій тарілці змішати борошно, корицю, мускатний горіх і розпушувач. 3. Відокремити білки від жовтків. Яйця бажано взяти охолоджені ― так вони будуть краще взбиваться. 4. Жовтки збити міксером. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влити олію і всипати цукор. Після цього збивати ще 2-3 хвилини. Отриману суміш з'єднати з морквою, горіхами і журавлиною. 5. Білок збити до крутий піни. Поки він збивається, замішати морквяне тісто. 6. Додати в тісто білок, а так само суміш з борошна, кориці, мускатного горіха і розпушувача. Тепер, коли всі інгредієнти з'єднані, перемішати їх. Робити це треба делікатно, знизу вгору. 7. Форму для випічки застелити пергаментом і змастити олією. 8. Влити тісто у форму і поставити в духовку, розігріту до 170-175. Час випікання: 40-60 хвилин. Ступінь готовності торта можна визначити після легкого натискання на нього: якщо повернув свою форму ― значить, готовий. Або як зазвичай, проштрикнув торт зубочисткою: якщо зубочістка залишилася сухою, без налиплого тіста, ― торт можна діставати. 9. Приготувати крем, щоб прокласти і прикрасити торт. Спочатку збити міксером вершкове масло до білого кольору і збільшення в обсязі. 10. Коли масло стало білого кольору і збільшилася в обсязі, всипати цукрову пудру і продовжити збивати. 11. Потім додати сир Філадельфія і знову перемішати. Крем повинен вийти густим. 12. Крем розділити на дві частини: перша ― для прошарку, друга ― для прикраси торта. 13. Розрізати торт навпіл, просочити, залити зверху кремом і прикрасити. Все готово! Вдалих кулінарних відкриттів! Поліна Соболєва | |
Просмотров: 1013 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |