Смачний салат з квасолею: 1 банка червоної квасолі 200-250 г відвареної яловичини (беремо нежирний шматочок вагою грам 300, відварюємо в підсоленій воді годину-півтора) 1 середня червона цибулина 1 червоний болгарський перець половинка гострого перцю 2-3 зубчики часнику 50 г волоських горіхів середній пучок кінзи мелений чорний перець хмелі-сунелі. Для заправки: оливкова олія винний оцет. Лук ріжемо тонкими півкільцями. Якщо лук «домашній» — соковитий і гострий, то краще його порізати і опустити на 2 хвилини в гарячу воду, інакше смак лука заб'є все інше в салаті. З болгарського перцю видаляємо насіння і ріжемо соломкою. М'ясо ріжемо кубиками. З гострого перцю також акуратно видаляємо насіння і дрібно-дрібно рубаємо. Часник можна порубати або пропустити через часникодавку. З банки квасолі зливаємо воду і промиваємо її. Додаємо цибулю, яловичину, перці, часник, порізану кінзу, обсмажені і дрібно порубані волоські горіхи. Солимо, додаємо чорний перець, хмелі-сунелі — за смаком. робимо Заправку з 4-5 столових ложок оливкової олії і 1 столової ложки винного оцту.
|