Головна » Статті » Рецепти |
Пиріжки з каррі з яловичини
Цього разу захотілося чого-небудь спекти. У моєму випадку духовка не дуже призначена для справжньої випічки, оскільки досить погано дотримується температурний режим. Тому я обмежився розмороженої упаковкою листкового тіста. Його дуже зручно використовувати, до того ж, листкове тісто дуже універсально. Накрийте їм тушковане м'ясо в посуді для запікання, або наріжте химерними формами і посипати корицею і цукровою пудрою, потім поставте в духовку, і через 30-35 хвилин вас незмінно буде чекати апетитна, золотиста скоринка, а під нею пишне і ніжне тісто. Однак, на цей раз, начинка стала полігоном для творчості. Пиріжки з каррі з яловичини (6-8 пиріжків): 300 г яловичини для гасіння (бажано, не дуже жирної) 1 червона цибулина 3 помідори середнього розміру шматок свіжого імбиру розміром з великий палець 2 зубчики часнику 1 перчик чилі 1 ч. л. меленої зіри 1 ч. л. гарам масала 0, 5 ч. л. меленого насіння коріандру 1 зірочка бад ` яну 1 банку кокосового молока рафіновану олію сіль 1 упаковка листкового бездріжджового тіста 1 яйце для змащування насіння нігели (можна замінити кунжутним насінням, або взагалі опустити цей пункт) Список інгредієнтів може злегка насторожити. Дійсно, начинку для пиріжків я вирішив зробити каррі з яловичиною, а для цього різновиду індійських страв (як, втім, і для всіх інших) використовується велика кількість різноманітних спецій. Часто список приправ в традиційної індійської кухні займає кілька сторінок, тому я звів до мінімуму необхідні екзотичні інгредієнти. Тому, індійським моє каррі не назвеш. Ярлики нам зовсім ні до чого, ми всього лише хочемо провести з користю час, адже так? Отже, м ’ ясо наріжте невеликими кубиками зі стороною приблизно 1,5 см. Дрібно наріжте цибулю, часник, чилі, імбир і помідори. Поставте глибоку сковороду на сильний вогонь, влийте 2 столових ложки соняшникової олії. Нам необхідно рафінована олія, щоб не було зайвого аромату. Всипте в масло спеції. Тепло негайно змусить прянощі розкритися і випустити весь свій аромат. Як тільки це станеться, почекайте ще 10 секунд і додайте в сковороду цибулю, часник і імбир. Потім і чилі, ще через 20 секунд. Готуйте, помішуючи, до прозорості цибулі. Потім, додайте м ’ ясо. Добре перемішайте вміст сковороди, щоб все було вкрите спеціями і виділилися з овочів і м'яса соками. Додайте помідори, посоліть і знову все перемішайте. Залийте кокосовим молоком, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до середнього та готуйте каррі 1 годину, або до повної піддатливості і ніжності м'яса. Вміст сковороди повинно бути досить густим, якщо це не так, то для начинки використовуйте менше рідини. Добре перемішайте каррі, я це робив для того, щоб м'ясо розпалося і трохи загустило каррі, зробивши його більш схожим на начинку для пиріжка. Відставте каррі в бік. Розігрійте духовку до 200 C. Розріжте кожен шар тесту (в упаковці їх два) на 4 квадрата. На злегка яка була вкрита борошном поверхні розкачайте кожен квадрат до товщини приблизно 0,5 см. Покладіть в центр кожного квадрата 1-2 столові ложки начинки. Змастіть краю збитим яйцем, з'єднайте кути, а за ними і краю шару тесту, утворюючи невеликий чотирикутний пиріжок. Повторіть з тістом і начинкой.Уложите пиріжки на деко, застелений пергаментом. Змастіть збитим яйцем і посипте зверху насіння нігели (якщо у вас випадково завалялися, як у мене) або кунжуту, або кількома кристалами морської солі. насправді, це не особливо важливий момент. Выпейкайте 12-15 хвилин або до золотистої скориночки. | |
Просмотров: 891 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |