Головна » Статті » Рецепти

Сирний пиріг з полуницею
Рецепти страв з використанням такої чудової ягоди, полуниця зовсім скоро будуть дуже навіть до речі. Ну а поєднання смачних і соковитих ягід у цій випічці з ніжною начинкою з сиру надає такому пірогу просто приголомшливий смак - насичений і дуже літній!

Необхідні складові: для тіста - 200 грамів маргарину, 300 г пшеничного борошна, одне яйце і 200 грамів цукру-піску; для начинки - пів кілограма сиру (важливо, щоб він не був кислим), 125 г цукру, одна столова ложка ванільного цукру, 50 грамів вершкового масла, по одній столовій ложці подрібненої цедри і соку лимона, два яйця, один пакетик ванільного пудингу; для верху пирога - півкіло свіжої полуниці, дві столові ложки цукру, пакетик готової глазурі, вода, а також близько 25 грамів мигдальних пластівців.

Борошно слід змішати з цукром, додати в суміш яйце і натертий на тертці або дрібно нарізаний маргарин і замісити з усього цього тісто, після чого скачати з нього кулю, обернути плівкою і прибрати в холодильник на годину. Далі тісто розкачати в коло і викласти у форму так, щоб вийшли невисокі бортики.
Приготувати начинку збивши м'яке масло з цукром і ванільним цукром, додати також сік і цедру лимона, яйця по одному, а після додати сир і пакетик ванільного пудингу, добре перемішати до однорідності. Начинку рівномірно викласти у форму на тісто і відправити пиріг в духовку, де випікати приблизно 45-50 хвилин при 180 градусах, потім дістати форму з духовки, пиріг остудити і тільки тоді вийняти з форми.
Вимиту і нарізану полуницю розкласти по поверхні пирога і полити глазур'ю, приготовленої з готової суміші в пакетику, води і цукру. Боки пирога також щедро змастити глазур'ю і прикрасити мигдалевими пластівцями.
Просмотров: 1426
Категория: Рецепти |
| Теги: ванільного, цукру

Рекомендовані рецепти:

Кекс апельсиновий-шоколадний
Пікантні гарячі бутерброди
Мафіни з чорницею
Чиабата з шинкою, томатами та сиром
Печиво з фісташками
Мафіни з мигдалем і цукатами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: