Рецепти страв з використанням такої чудової ягоди, полуниця зовсім скоро будуть дуже навіть до речі. Ну а поєднання смачних і соковитих ягід у цій випічці з ніжною начинкою з сиру надає такому пірогу просто приголомшливий смак - насичений і дуже літній!
Необхідні складові: для тіста - 200 грамів маргарину, 300 г пшеничного борошна, одне яйце і 200 грамів цукру-піску; для начинки - пів кілограма сиру (важливо, щоб він не був кислим), 125 г цукру, одна столова ложка ванільного цукру, 50 грамів вершкового масла, по одній столовій ложці подрібненої цедри і соку лимона, два яйця, один пакетик ванільного пудингу; для верху пирога - півкіло свіжої полуниці, дві столові ложки цукру, пакетик готової глазурі, вода, а також близько 25 грамів мигдальних пластівців.
Борошно слід змішати з цукром, додати в суміш яйце і натертий на тертці або дрібно нарізаний маргарин і замісити з усього цього тісто, після чого скачати з нього кулю, обернути плівкою і прибрати в холодильник на годину. Далі тісто розкачати в коло і викласти у форму так, щоб вийшли невисокі бортики. Приготувати начинку збивши м'яке масло з цукром і ванільним цукром, додати також сік і цедру лимона, яйця по одному, а після додати сир і пакетик ванільного пудингу, добре перемішати до однорідності. Начинку рівномірно викласти у форму на тісто і відправити пиріг в духовку, де випікати приблизно 45-50 хвилин при 180 градусах, потім дістати форму з духовки, пиріг остудити і тільки тоді вийняти з форми. Вимиту і нарізану полуницю розкласти по поверхні пирога і полити глазур'ю, приготовленої з готової суміші в пакетику, води і цукру. Боки пирога також щедро змастити глазур'ю і прикрасити мигдалевими пластівцями.
|