Коб-салат - гарний, розкішний і елегантний, страва, надзвичайно популярний в Америці в якості закуски.Буквально все, що знайдеться в холодильнику, потрібно красиво нарізати і подати, розклавши рівними смугами на плоскій, широкій тарілці. А головне, щедро полити зверху спеціальною заправкою. Вегетаріанці можуть виключити м'ясні продукти. У класичному ж варіанті обов'язково потрібні варені яйця, їх нарізають четвертинками або подрібнюють. Крім того, ріжуть кубиками варене м'ясо (яловичина або курка), якісь свинячі копченості, шинку, карбонат, бекон, ковбасу. З овочів - свіжі помідори, болгарський різнобарвний перець, авокадо, кукурудзу, паростки квасолі, побільше зелені. Іноді використовують і мариновані (солоні) огірки. Оформляти смужки з інгредієнтів, враховуючи кольорову сполучуваність, щоб було як можна більш контрастно. Для заправки пару зубчиків часнику продавити через прес і змішати з третиною склянки рослинного масла, 2 столовими ложками яблучного оцту або лимонного соку, 1 столовою ложкою соєвого соусу. Додати по 1 чайній ложці лимонного соку і цукру, по половині чайної ложки солі і чорного меленого перцю. Полити і відразу подавати.
|