Підбирайте будь-які трави, які вам подобаються. В оригінальному рецепті використовується набір середземноморських приправ - орегано, чебрець, розмарин, звичайно ж потрібен перчик. На рахунок лимона - справа смаку, але думаю, що зайвим не буде. Інгредієнти: курка вагою близько 2 кг, сушений орегано, чебрець і розмарин за смаком, сіль і чорний мелений перець за смаком, одна цибулина, один лимон, головка часнику, жменю свіжої кінзи або петрушки.
Тушку курки миємо й обсушуємо паперовим рушником. Якщо залишити вологу, то сік лимона стече. Лимон розрізаємо навпіл, поливаємо курку соком половинки лимона і зовні, і всередині. Змішуємо всі спеції із сіллю і цією сумішшю теж гарненько натираємо курку з усіх боків.
Цибулю ріжемо півкільцями, зубчики часнику дрібно ріжемо і разом з другою половинкою лимона (нарізати кружечками) і зеленню начиняємо курку всередині. Викладаємо у форму, зверху прикриваємо фольгою, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо півтори години. Потім знімаємо фольгу, вогонь робимо трохи більше, переставляємо курку на верхній ярус духовки і запікаємо ще з півгодини (до утворення рум'яної скоринки). Вимикаємо духовку, даємо курці постояти хвилин десять, нарізаємо порційними шматками і подаємо з гарніром або без - за бажанням. Приємного апетиту!