Головна » Статті » Рецепти

Курка, запечена з травами
Підбирайте будь-які трави, які вам подобаються. В оригінальному рецепті використовується набір середземноморських приправ - орегано, чебрець, розмарин, звичайно ж потрібен перчик. На рахунок лимона - справа смаку, але думаю, що зайвим не буде.
Інгредієнти: курка вагою близько 2 кг, сушений орегано, чебрець і розмарин за смаком, сіль і чорний мелений перець за смаком, одна цибулина, один лимон, головка часнику, жменю свіжої кінзи або петрушки.

Тушку курки миємо й обсушуємо паперовим рушником. Якщо залишити вологу, то сік лимона стече.
Лимон розрізаємо навпіл, поливаємо курку соком половинки лимона і зовні, і всередині. Змішуємо всі спеції із сіллю і цією сумішшю теж гарненько натираємо курку з усіх боків.

Цибулю ріжемо півкільцями, зубчики часнику дрібно ріжемо і разом з другою половинкою лимона (нарізати кружечками) і зеленню начиняємо курку всередині.
Викладаємо у форму, зверху прикриваємо фольгою, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо півтори години. Потім знімаємо фольгу, вогонь робимо трохи більше, переставляємо курку на верхній ярус духовки і запікаємо ще з півгодини (до утворення рум'яної скоринки). Вимикаємо духовку, даємо курці постояти хвилин десять, нарізаємо порційними шматками і подаємо з гарніром або без - за бажанням. Приємного апетиту!
Просмотров: 810
Категория: Рецепти |
| Теги: курку, лимона

Рекомендовані рецепти:

Пиріг лимонно-медовий
"Крем-брюле" з сиру
Полуничний пиріг
Ліниві голубці з грибами
Налисники на молоці
Салат "Крабик" (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: