Рецепт не надто складною і вигадливою закуски з яловичого мови, страва може стати дуже вдалим вибором для використання в якості страви для святкового столу - воно виходить одночасно і чудово смачне, і апетитно виглядає до того ж!
Інгредієнти, необхідні для приготування такої закуски: один яловичий язик, один хвіст яловичий, одна середнього розміру ріпчаста цибулина, одна морквина, половина пучка кінзи, два курячих яйця, 50 г твердого сиру, кілька зубків часнику, приправи (сіль, перець горошком і мелений та інші), а також кедрові горішки.
Яловичий язик і порізаний шматками яловичий хвіст потрібно покласти в досить велику каструлю, залити повністю водою і покласти туди ж зубок часнику і цибулю прямо в лушпинні, морква, чорний і запашний перець горошком. Каструлю накрити кришкою і варити на середньому вогні 60 хвилин після закипання. Після цього вийняти і очистити мову, м'ясо з хвоста відокремити і подрібнити блендером, додавши потім до отриманої маси яйця, подрібнений зубок часнику і зелень, тертий сир і морквину, а також сіль і інші приправи за смаком (мелений чорний перець, мускатний горіх) і добре перемішати масу. Прямокутну жароміцну форму слід застелити фольгою і викласти в неї половину фаршу, зверху на нього викласти варений язик і накрити рештою фаршем, після чого посипати все це кедровими горіхами, прикрити фольгою і випікати в гарячій духовці півгодини. Потім зняти фольгу зверху і дати час, щоб зарум'янилася скоринка.
|