Головна » Статті » Рецепти


Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (просіяти) - 300 г
* Мак (кондитерський) - 2 ст. л.
* Лимон (цедра 2 лимонів і сік одного) - 2 шт
* Яйце - 4 шт
* Масло вершкове (розм'якшене) - 175 г
* Цукор - 300 г
* Розпушувач тесту - 2 ч. л.
* Сметана (20-25% жирності) - 125 мл
* Сіль (маленьку щіпку)
* Ванілін (пакетик) - 1 г
* Фісташки (рубані, для присипки, за бажанням) - 2 ст. л.
Рецепт:
Мак заздалегідь залити...
Переглядів: 938
Рецепти | | Коментарі (0)

Нам знадобиться:
масло вершкове - 175г
шоколад - 250г
цукор - 400г
яйця - 6шт
борошно - 1.5
ванілін - 2,5ч.л
розпушувач - 3ч.л
сіль - 0,5ч.л
сир - 350г
Приготування:
На водяній бані розтоплюємо масло і шоколад і залишаємо остигати.
Збиваємо 4 яйця з 300г цукру, додаємо сіль, борошно перемішані з розпушувачем. Перемішуємо з холодним шоколадом з маслом.
Міксером збиваємо сир зі 100г цукру, додаємо 2 яйця і ванілін.
Таким чином отримуємо тісто двох кольорів.
У форму, викладену пергаментним папером, виливаємо шоколадну масу,...
Переглядів: 1010
Рецепти | | Коментарі (0)

Кіш (фр. quiche) - страви французької кухні. За основу береться кіш лорен (фр. quiche lorraine, лотарингский пиріг) - по французькому назвою Лотарингії, звідки він прийшов у французьку кухню у 1586 році. Це солоний тарт (відкритий пиріг) з основою з рубаного тесту, заливкою із суміші яєць, вершків або молока і сиру (спочатку грюйера), і з копченою грудинкою, нарізаною лардонами (тонкими смужками). Як і у випадку з піцою, існує маса варіантів...
Переглядів: 1022
Рецепти | | Коментарі (0)

СОСТАВ2 яйця, 50 г меду (~1,5 ст ложки), 1/2~2/3 склянки цукру, 1 великий апельсин, 1,5 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка какао (10г), 1 ч. л. розпушувача, 0,5 год ложки соди, щіпка солі
Натерти цедру апельсина на дрібній тертці. Повинна вийти приблизно 1 год ложка цедры.Апельсин розрізати навпіл, вичавити сік і вибрати з нього косточки.Для того, щоб сік легше відділявся, можна апельсин підігріти, наприклад, в микроволновке.Отмерить мл...
Переглядів: 890
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Молоко - 2 склянки.
* Маргарин - 100 г
* Борошно - 4-4,5 склянки.
* Цукор - 3 ст. л.
* Сіль - 1 ч. л.
* Дріжджі (сухі, швидкодіючі) - 1 пакет.
* Цукрова пудра - 6-7 ст. л.
* Ванільний цукор - 1 пакет.
* Сметана - 1,5 ч. л.
* Жовток яєчний - 1 шт
Рецепт:
підігріти Молоко і розвести в нім цукру, 1 пакетик ваніліну, сіль і дріжджі. Дати постояти хвилин 10-15.
Додати молоко половину борошна,...
Переглядів: 941
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти для тіста:
1 ст.л. темного меду
2 ст.л. кленового сиропу
1 ч. л. соди
100 гр вершкового масла
2 яйця
100 гр цукру (краще коричневого)
130-140 гр борошна (залежить від величини яєць)
Для крему:
700 гр сметани (я брала 20%)
180 г цукрової пудри (насправді за смаком)
Всі інші інгредієнти необов'язкові, більш того, якщо у вас немає кленового сиропу, просто візьміть дві ложки меду з гіркою і не мучтеся.
Мед, сироп і соду покласти в глибоку миску або каструлю, поставити...
Переглядів: 1100
Рецепти | | Коментарі (0)

Для приготування страви Вам знадобиться:
кефір - 1 склянка (250 мл)
яйце - 2 шт.
борошно - 5 ст.л. (140г)
сода - 1/2 ч.л.
сіль - 2 ч.л.
вершкове масло - 50г
для начинки:
лісові гриби (підберезники, білі, маслюки) - 500г
сіль - за смаком
вершкове масло для смаження
тертий сир для прикраси.
Гриби почистити, особливо це стосується маслюків, з капелюшків яких треба зняти шкірку. У решти грибів обрізати ніжки, прибрати з капелюшків листя і хвоїнки, деякі капелюшки можна очистити від...
Переглядів: 1219
Рецепти | | Коментарі (0)

Моя каталонська подруга Христина обіцяла приїхати в гості і приготувати справжній французький цибульний пиріг (він же кіш). До справи вона поставилася ґрунтовно і всі необхідні інгредієнти привезла з собою з Франції. Але виявилося, що в приготуванні пирога немає нічого складного, і спекти його завжди можна з наших російських продуктів, без шкоди для якості.
Я використовувала:
для тіста:
1 склянка борошна пшеничного
125 г вершкового масла
3 ст. ложки сметани
щіпку солі
для начинки:
1 кг цибулі
80 г...
Переглядів: 937
Рецепти | | Коментарі (0)

Нерідко дивуєшся тому, як же багато ягід та грибів в європейських лісах. Але насправді нічого дивного в цьому немає: у багатьох країнах просто не прийнято їх збирати.
Фінляндія в цьому сенсі приємний виняток, принаймні, брусниці, чорницю і журавлину тут не тільки купують на ринку, але і приносять додому з частих лісових прогулянок. Щоб потім приготувати з ягодами який небудь запаморочливий десерт.
Вам знадобляться:
300 г борошна
120 г цукру
4 яйця
100 мл молока
200 р...
Переглядів: 935
Рецепти | | Коментарі (0)

Мигдальної-яблучний пиріг без борошна - мало тесту, багато яблук.
Для тесту - 1 велике яйце, 50 г цукру і 50 гр мигдальною борошна (або меленого мигдалю).
Яйце збити з цукром в міцну піну, додати мигдальну борошно, перемішати і викласти у форму.
Зверху викласти кілька шарів тонко нарізаних яблук і мигдалевих пелюсток, пересипаючи їх цукровою пудрою і збризкуючи Амаретто.
Шарів повинно бути як мінімум три, але можна і більше. Випікати в духовці, розігрітій до...
Переглядів: 893
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4571-4580 4581-4590 4591-4600 4601-4610 4611-4620 ... 4691-4700 4701-4708