Головна » Статті » Рецепти


Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне - 250-300 гр.
яйце - 1 шт.
оливкова олія - 2 ч. ложки
сіль - 1 щіпка
Для начинки:
кислі яблука - 1 кг
вершкове масло - 100 гр.
ізюм - 100 гр.
коричневий цукор - 250 гр.
волоські горіхи смажені - 100 гр.
сухарі мелені - 100 гр.
сік лимонний - 1 ч. ложка
мелена кориця - за смаком
Приготування:
Борошно просійте, додайте яйце, 1 ч. ложку оливкової олії, сіль, розведіть 100 гр. теплої води (з додаванням крапель оцту),...
Переглядів: 895
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
2 апельсини
2 1/3 чашки цукру
вершкове масло
2 1/2 чашки борошна
2 ст.л. розпушувача
1 ст.л. харчової соди
1 ст.л. ваніліну
4 яйця
6 ч. л. оливкової олії (extra virgin)
1/4 чашки апельсинового соку свіжого
1/4 чашки цукрової пудри
велика сіль
1. Обріжте шкірку зверху і знизу апельсинів; наріжте їх часточками. У середній каструлі доведіть до кипіння 6 чашок води, потім зменшіть вогонь; додайте апельсини. Знову доведіть до кипіння і злийте воду.
Повторіть цей процес 2 рази зі свіжою водою. Потім...
Переглядів: 842
Рецепти | | Коментарі (0)

Ці досить незвичайні і дивовижні булочки з шинкою досить легкі в приготуванні і практично не потребують будь-яких особливих навичок і приготувань. Все досить просто - тісто, кілька скибочок шинки, трохи зелені з часником, Ваша фантазія і вуаля… шикарні булочки готові і, я впевнений, порадують своїм смаком Вас і ваших домочадців…
Склад:
- 380 грамів борошна
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки цукру
- 1 ½ чайних ложки сухих активних дріжджів
- 150...
Переглядів: 969
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
200 г цукру,
400 г борошна,
125 г вершкового масла,
1 яйце,
1 м ваніліну,
родзинки.
Приготування:
Цукор, борошно, ванілін змішати в глибокій мисці.
Додати рубане вершкове масло.
Добре перемішати до утворення «крихти». Розбити яйце в тісто і добре перемішати.
Викласти за допомогою кондитерського мішка на деко выстеленный пергаментом.
В середину кожної печенюшки вставити родзинку.
Запекти в розігрітій духовці 10 хвилин при температурі 170 градусів С.
Викласти на таріль і придушити до чаю.
Приємного апетиту!
Переглядів: 871
Рецепти | | Коментарі (0)

У дитинстві я рідко гостювала у бабусі - ми жили далеко один від одного... Зате коли улюблені онуки потрапляли в розпорядження бабусі, наступав свято: щодня нас балували смакотою. У тому числі - рогалики. Вони виходили у бабусі особливо добре! На жаль, той рецепт не зберігся, запитати мене вже давно ні в кого, так що я пробую всілякі варіанти в надії, що коли-небудь зможу відтворити смак дитинства... цього разу -...
Переглядів: 1222
Рецепти | | Коментарі (0)

Смачний пиріг як самостійна страва, чудовий у вигляді гарнір до м'яса, чудово гармонує з легкими овочевими салатами. Рецептом зі мною тисячу років тому поділилася мама приятельки, чиїй сім'ї в роки Радянського Союзу пощастило три роки прожити в Парижі. Я підозрюю, що оригінальний рецепт дуже застарів і загубився під шарами перебудов, дефіцитів і інших потрясінь, але, як би там не було, в моєму кулінарному блокноті пиріг значиться як французький і...
Переглядів: 949
Рецепти | | Коментарі (0)

1. Яйця збиваємо в пишну піну, поступово всипаючи цукор.
2. Додаємо м ’ ятну есенцію і продовжуємо збивати, потроху вводячи борошно.
3. Форму вистелаем папером для випікання (можна просто змазати й посипати манкойили панірувальними сухарями).
4. Духовку нагріваємо до 160|С.
5. Тісто виливаємо в форму і ставимо в духовку.
6. Випікаємо бісквіт до готовності (перевірити це можна, ввоткнув в пиріг дерев'яну зубочистку: якщо після цього вона залишиться сухий, значить, готовий).
7. Виймаємо бісквіт з духовки,...
Переглядів: 1801
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
1 склянка борошна,
1 склянка цукру,
½ склянки какао,
3 яйця,
2 м ваніліну,
1 пакетик розпушувача,
3 ст. ложки сметани,
50 г волоських горіхів,
цукрова пудра,
2-3 полунички.
Приготування:
Змішати борошно, цукор, какао, ванілін і розпушувач. Додати яйця і сметану, все перемішати. Додати посічені волоські горіхи. Форму змастити вершковим маслом або маргарином і посипати манкою. Влити тісто у форму. Поставити в розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 170-180 градусів С. Перевірити готовність зубочисткою. Дати охолонути. Нарізати на порційні...
Переглядів: 819
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Молоко - 300 мл
* Дріжджі ( хлібопекарські) - 25 г
* Яйце (в тісто-2шт; для скоринки 1шт) - 3 шт
* Олія - 5 ст. л.
* Цукор - 1 ст. л.
* Сіль - 1 ч. л.
* Борошно - 3 склянки.
* Шинка - 400 г
* Томат (або помідори великі) - 2 шт
* Сир - 250 р
Рецепт:
Відмірюємо 300 мл молока і ставимо його грітися до теплого стану
Поки молоко гріється, зважуємо дріжджі
В теплому...
Переглядів: 898
Рецепти | | Коментарі (0)

Я Знаю, що сир дуже корисний, але не занадто його дарую. Зате люблю страви 'з його участю'. Особливо яблучні сирники. Для таких ласунів, як я, це справжня знахідка.
Я використовувала:
400 г сиру,
2 яблука,
200 г цукру,
200 г борошна,
2 яйця,
50 г кураги,
соняшникова олія для смаження
Розминаємо сир.
Додаємо цукровий пісок.
Вбиваємо яйце.
Всипаємо борошно, залишивши трохи для обвалювання, і ретельно перемішуємо.
Яблуко очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими шматочками.
Моєму й нарізаємо курагу.
Яблука і курагу додаємо в...
Переглядів: 1063
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4551-4560 4561-4570 4571-4580 4581-4590 4591-4600 ... 4691-4700 4701-4708