Головна » Статті » Рецепти

Яблучний штрудель з-австрийски
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно пшеничне - 250-300 гр.
яйце - 1 шт.
оливкова олія - 2 ч. ложки
сіль - 1 щіпка
Для начинки:
кислі яблука - 1 кг
вершкове масло - 100 гр.
ізюм - 100 гр.
коричневий цукор - 250 гр.
волоські горіхи смажені - 100 гр.
сухарі мелені - 100 гр.
сік лимонний - 1 ч. ложка
мелена кориця - за смаком
Приготування:
Борошно просійте, додайте яйце, 1 ч. ложку оливкової олії, сіль, розведіть 100 гр. теплої води (з додаванням крапель оцту), замісити круте тісто. Скачайте тісто в кулю, змастіть його маслом, що залишилося, загорніть у фольгу і поставте в тепле місце на 20-30 хвилин. Яблука очистіть, наріжте тонкими скибочками, злегка обсмажте на вершковому маслі, перемішайте з цукром і корицею.
Додати родзинки і подрібнені горіхи. На лляну серветку викладіть готове тісто, посипте його борошном і тонко розкачайте. Отриманий пласт обережно потягніть руками в різних напрямках, якщо край вийшов товстим, зріжте його. Пласт збризніть лимонним соком, посипати сухарями і викладіть на 2\\3 поверхні тіста яблучну масу.
За допомогою серветки скрутіть пласт в рулет, починаючи з тієї сторони, на яку викладена яблучна начинка. Перекладіть штрудель на деко, змащене маслом, випікайте 30 хвилин при 200 С, охолодіть. При подачі штрудель посипте цукровою пудрою і наріжте скибочками.
Просмотров: 895
Категория: Рецепти |
| Теги: штрудель, Пласт

Рекомендовані рецепти:

Коктейль з морепродуктів в салатних листках
Кекс "селянські"
Перемячи з м'ясом
Бутерброди з тунцем
Морквяно-апельсиновий пиріг
Сирний пиріг з мандаринами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: