Головна » Статті » Рецепти |
Яблучний штрудель з-австрийски
Інгредієнти: Для тіста: борошно пшеничне - 250-300 гр. яйце - 1 шт. оливкова олія - 2 ч. ложки сіль - 1 щіпка Для начинки: кислі яблука - 1 кг вершкове масло - 100 гр. ізюм - 100 гр. коричневий цукор - 250 гр. волоські горіхи смажені - 100 гр. сухарі мелені - 100 гр. сік лимонний - 1 ч. ложка мелена кориця - за смаком Приготування: Борошно просійте, додайте яйце, 1 ч. ложку оливкової олії, сіль, розведіть 100 гр. теплої води (з додаванням крапель оцту), замісити круте тісто. Скачайте тісто в кулю, змастіть його маслом, що залишилося, загорніть у фольгу і поставте в тепле місце на 20-30 хвилин. Яблука очистіть, наріжте тонкими скибочками, злегка обсмажте на вершковому маслі, перемішайте з цукром і корицею. Додати родзинки і подрібнені горіхи. На лляну серветку викладіть готове тісто, посипте його борошном і тонко розкачайте. Отриманий пласт обережно потягніть руками в різних напрямках, якщо край вийшов товстим, зріжте його. Пласт збризніть лимонним соком, посипати сухарями і викладіть на 2\\3 поверхні тіста яблучну масу. За допомогою серветки скрутіть пласт в рулет, починаючи з тієї сторони, на яку викладена яблучна начинка. Перекладіть штрудель на деко, змащене маслом, випікайте 30 хвилин при 200 С, охолодіть. При подачі штрудель посипте цукровою пудрою і наріжте скибочками. | |
Просмотров: 895 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |