Головна » Статті » Рецепти

Кекс апельсиновий-шоколадний
СОСТАВ2 яйця, 50 г меду (~1,5 ст ложки), 1/2~2/3 склянки цукру, 1 великий апельсин, 1,5 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 1 ст. ложка какао (10г), 1 ч. л. розпушувача, 0,5 год ложки соди, щіпка солі
Натерти цедру апельсина на дрібній тертці. Повинна вийти приблизно 1 год ложка цедры.Апельсин розрізати навпіл, вичавити сік і вибрати з нього косточки.Для того, щоб сік легше відділявся, можна апельсин підігріти, наприклад, в микроволновке.Отмерить мл апельсинового сока.Сливочное масло довести до м'якості.
Змішати міксером м ’ яке масло, борошно, какао, соду і розпушувач. Повинні вийти дрібні жирні крошки.Влить апельсиновий срк і розмішати. Повинне вийти дуже густе липке тісто.в іншій мисці яйця збити міксером з цукром, рідким медом, сіллю і цедрою в пишну пену.Смешать борошняну і яєчну масу. Вийде густе тісто ляпающей консистенції.
Високу форму для кексу змазати олією і припорошити мукой.В форму викласти тісто і разровнять.Верх форми затягнути фольгою.
Духовку заздалегідь розігріти до t=180~200|С.Поставить в неї форму з тістом до готовності кексу - приблизно на 40~50 минут.Готовый кекс вийняти з духовки, трохи остудити і вийняти з форми.
Якщо кекс сильно піднявся і прилип до фользі, не потрібно її відтягти від тесту відразу після випічки. Потрібно дати кексу охолонути до теплого не виймаючи з форми і накривши зверху полотенцем.Тогда на фользі сконденсуються пар і вона легко відокремиться від тесту.
Просмотров: 889
Категория: Рецепти |
| Теги: Апельсин, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Солодкі профітролі
Баклажани по-італійськи
Шоколадне печиво з кунжутом
Гуляш з індички з овочами
Гострий соус до м'яса
Кокосове печиво
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: