Головна » Статті » Рецепти

Кекс з лимоном і маком
Інгредієнти:
* Борошно пшеничне (просіяти) - 300 г
* Мак (кондитерський) - 2 ст. л.
* Лимон (цедра 2 лимонів і сік одного) - 2 шт
* Яйце - 4 шт
* Масло вершкове (розм'якшене) - 175 г
* Цукор - 300 г
* Розпушувач тесту - 2 ч. л.
* Сметана (20-25% жирності) - 125 мл
* Сіль (маленьку щіпку)
* Ванілін (пакетик) - 1 г
* Фісташки (рубані, для присипки, за бажанням) - 2 ст. л.
Рецепт:
Мак заздалегідь залити гарячою водою, проварити 20 хвилин на малому вогні. Злити воду і просушити.
Борошно просіяти, змішати з маком, сіллю й розпушувачем
У великій мисці збити міксером розм'якле масло з цукром.
Збивати на середній швидкості 5 (!) хвилин.
Продовжуючи збивати, по одному починаємо додавати яйця.
Додаємо цедру двох лимонів і ванілін. І починається найцікавіше. Тепер нам необхідно, на малій швидкості міксера, додавати поперемінно борошняну суміш і сметану.
Я додавала борошно столовими ложками , а сметану - чайними.
Після того, як маса стане однорідною, увіллємо сік одного лимона і перемішати ще раз.
Форму для кексів рясно змастити вершковим маслом і посипати борошном. Вибачте, але момент, де я їх посипала борошном, на жаль, відмовився від фотографування.
Духовку нагріти до 180 градусів. Викласти тісто форми до половини (кекси дуже сильно збільшуються в розмірі)
Присипати рубленими фісташками (за бажанням). Випікати 15-20 хвилин на середній полиці духовці і 5 хвилин на верхній.
Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім вийняти з форми і охолодити на решітці. При подачі посипати цукровою пудрою.
Кексів у мене вийшло 16 штук, тому, за бажанням, можна зробити половину порції.
Автор: nuf_nuf
Просмотров: 938
Категория: Рецепти |
| Теги: Кекс, борошно

Рекомендовані рецепти:

Рис з помідорами та базиліком
Коржики на кефірі "від бабусі"
Рецепт "Хрусткого" салату
Шоколадні мафіни з родзинками і горіхами
Пісний шоколадний манник
Печінкові трюфеля в сирі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: