Головна » Статті » Рецепти |
Кекс з лимоном і маком
Інгредієнти: * Борошно пшеничне (просіяти) - 300 г * Мак (кондитерський) - 2 ст. л. * Лимон (цедра 2 лимонів і сік одного) - 2 шт * Яйце - 4 шт * Масло вершкове (розм'якшене) - 175 г * Цукор - 300 г * Розпушувач тесту - 2 ч. л. * Сметана (20-25% жирності) - 125 мл * Сіль (маленьку щіпку) * Ванілін (пакетик) - 1 г * Фісташки (рубані, для присипки, за бажанням) - 2 ст. л. Рецепт: Мак заздалегідь залити гарячою водою, проварити 20 хвилин на малому вогні. Злити воду і просушити. Борошно просіяти, змішати з маком, сіллю й розпушувачем У великій мисці збити міксером розм'якле масло з цукром. Збивати на середній швидкості 5 (!) хвилин. Продовжуючи збивати, по одному починаємо додавати яйця. Додаємо цедру двох лимонів і ванілін. І починається найцікавіше. Тепер нам необхідно, на малій швидкості міксера, додавати поперемінно борошняну суміш і сметану. Я додавала борошно столовими ложками , а сметану - чайними. Після того, як маса стане однорідною, увіллємо сік одного лимона і перемішати ще раз. Форму для кексів рясно змастити вершковим маслом і посипати борошном. Вибачте, але момент, де я їх посипала борошном, на жаль, відмовився від фотографування. Духовку нагріти до 180 градусів. Викласти тісто форми до половини (кекси дуже сильно збільшуються в розмірі) Присипати рубленими фісташками (за бажанням). Випікати 15-20 хвилин на середній полиці духовці і 5 хвилин на верхній. Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім вийняти з форми і охолодити на решітці. При подачі посипати цукровою пудрою. Кексів у мене вийшло 16 штук, тому, за бажанням, можна зробити половину порції. Автор: nuf_nuf | |
Просмотров: 938 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |