Головна » Статті » Рецепти


Рулет з святковим дріжджовим тестом і макової начинкою, красивою равликом скрученої у скибочці рулету, прикрасить будь-який стіл.
Інгредієнти для тіста:
Борошно 300 гр (100 гр на опару, і 200 гр потім додати)
Молоко 150 мл
Жовтки яєць 2 шт
Цукор 90 гр
Вершкове масло тале 50 гр
свіжі Дріжджі мокрі 25 гр
Сіль чуть-чуть
Ванілін чуть-чуть
Начинка:
Мак 120 гр
Мед 50 гр
Цукор 25 гр
Змащення рулету:
Жовток 1 шт
Молоко 1 столова ложка
Інструкції:
1. Поставити опару: Свіжі дріжджі розвести в теплому молоці. Температура після...
Переглядів: 1126
Рецепти | | Коментарі (0)

Здобна випічка з ароматом ибмиря і кориці і з хрусткими шматочками цукру в м'якому тесті. Прикрасить сніданок або чайний стіл.
Інгредієнти:
Молоко - 250 мл
Дріжджі (сухі, пакет) - 7 р
Цукор - 1 ст. л.
Цукор ванільний (пакет 8 м) - 2 ч. л.
Сироп імбирний - 3 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
Яйце куряче - 1 шт
Масло вершкове - 50 г
Борошно - 500 г
Цукор-рафінад - 150 г
Кориця - 1 ч. л.
Рецепт:
В тепле молоко...
Переглядів: 955
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
Молоко - 250 мл
Яйце куряче (2 в тісто, 1 в начинку) - 3 шт
Цукор (100 г в тісто, 100 г в начинку) - 200 г
Масло вершкове масло (або маргарин) - 100 г
Борошно пшеничне (приблизно) - 600-700 г
Дріжджі (свіжі або сухі 2 ч.л.) - 25 г
Сир - 500 г
Ізюм - 100-150 г
Цукор ванільний (1 пакетик в тісто,1 у сир) - 2 пакет.
Цедра лимона (за бажанням, в тісто)
Сіль (неповна) - 1...
Переглядів: 938
Рецепти | | Коментарі (0)

ТІСТО:
600 гр. муки
1/3 пакетика швидкодіючих дріжджів
150 мл молоко
2 яйця
100 г сметани
50 гр сл. масла
сіль
1 жовток для нанесення на тісто в самому кінці
НАЧИНКА:
1 кг капусти
2 яйця
50 гр сл. масла
кріп
сіль
Початкові староруські кулеб ’ яки готувалися виключно з дріжджового тіста, з декількома прошарками фаршу - з капусти, гречаної каші, крутих яєць, сушеної і вареної риби, грибів, цибулі, визиги та ін.
Широко поширена думка, що назва походить від німецького Kohlgebäck - «запечена (у тесті)...
Переглядів: 939
Рецепти | | Коментарі (0)

Чудове тісто, м'яке, повітряний. Дуже добре піднялося в духовці. Приготування пирога відняло мінімум часу і сил. Пиріг особливо сподобався теплим, хоча і від холодного потім не відмовлялися.
Інгредієнти:
1 склянка цукру
120 гр вершкового масла
1 яйце
¼ склянки вершків або сметани)
¼ склянки какао-порошку
1 склянка борошна
½ ч.л. солі, соди і кориці
¼ склянки молока
1 склянка цукрової пудри
½ склянки волоського горіха (за бажанням)
Рецепт:
1.Нагреваем духовку до 180гр. Змащуємо маслом і посипаємо борошном форму для пирога.
2. Міксером...
Переглядів: 987
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Борошно - 280 г
* Яйце (2 шт. - тісто, 2 шт. - начинка) - 4 шт
* Масло вершкове - 180 г
* Цукор - 80 г
* Молоко згущене з цукром) - 1 банка
* Сир (2 - 9%) - 200 г
* Сік лайма (якщо немає лайма, можна замінити апельсиновим, але краще не лимонним, а то буде дуже кисло) - 100 мл
* Фрукти (консервовані) - 150 г
* Крохмаль - 3 ст....
Переглядів: 1522
Рецепти | | Коментарі (0)

На цьому тижні пропонуємо вам рецепт булочок з корицею. Куховарити їх зовсім нескладно, хоча знадобитися невелика тренування в приготуванні дріжджового тіста. Але результат того варта: ваші близькі обов'язково оцінять по достоїнству м'які, дивовижні на смак булочки, які стануть приємним доповненням до ранкового чаювання.
Інгредієнти:
Тісто:
сухі Дріжджі швидкодіючі 5 г
Борошно пшеничне 450 г
цукор-пісок 80 г
Сіль ¼ ч.л.
Вершкове масло 30 г
Молоко коров'яче 200 мл
Яйце куряче 1 шт
Для начинки:
Вершкове масло - 25 г
цукор-пісок -...
Переглядів: 895
Рецепти | | Коментарі (0)

Один із самих смачних бісквітів - мигдальний - хочу запропонувати вам приготувати. Хотите, на свята, хочете - в будні, просто порадувати себе і близьких. Бісквіт цей відмінно підходить для рулетів, так як пластичний, неломкий і соковитий.
Що стосується начинки, то спочатку я хотіла використовувати звичайний ганаш з вершків і шоколаду, але потім вибрала ще один шоколадний крем - заварний, він набагато менш калорійний, хоча і приготувати його трохи складніше. В...
Переглядів: 824
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* 1 склянка борошна
* 3/4 склянки цукрового піску
* 3/4 склянки родзинок
* 130 г масла вершкового
* 3 яйця
* 1/8 ч. л. солі
* 1/2 ч. л. розпушувача
* 1 ст. л. коньяку
* 1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
Розм'якшене масло розтерти з цукром.
Потім, збиваючи масу дерев'яною лопаткою, поступово додати яйця.
Всипати сіль.
Влити коньяк.
Через 15-20 хвилин збивання, коли утворюється рівномірно перемішана маса, додати родзинки.
Змішати борошно з розпушувачем, просіяти, додати до інших продуктів і швидко замісити...
Переглядів: 913
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
* Борошно біла (хлібна) - 420-450 р
* Дріжджі (сухі) - 3 р
* Сіль - 2 ч. л.
* Цукор - 1-2 ч. л.
* Розмарин (рубаний свіжий) - 1 ст. л.
* оливкова Олія - 2 ст. л.
* Вода газована (мінеральна, кімнатної температури) - 260 мл
Рецепт
Перемішати сухі дріжджі з борошном.
У воді розмішати сіль і цукор.
Змішати всі разом в мисці, додавши розмарин. І замісити тісто, додавши в кінці оливкова олія.
ретельно Вимісити тісто протягом...
Переглядів: 944
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4521-4530 4531-4540 4541-4550 4551-4560 4561-4570 ... 4691-4700 4701-4708