Головна » Статті » Рецепти


Необхідні продукти для тіста:
молоко - 380 г,
для тесту - 3/4 ч. ложки,
сіль - 1/4 ч. ложки.
Для оформлення:
стружка кокосова - 140 г,
вершки густі - 250 г,
цукрова пудра - 2 ст. ложки.
Спосіб приготування:
2 столові ложки кокосової стружки обсмажити без жиру до золотистого кольору. Інгредієнти тесту перемішати.
Суміш перелити у форму для випічки, змащену маслом, і випікати 30 хвилин при 160 С.
Охолодити, посипати кокосовою стружкою і цукровою пудрою. Прикрасити збитими вершками.
Переглядів: 903
Рецепти | | Коментарі (0)

Рублене тісто для солодких і несолодких пирогів, тартов, кішів.
Пропонований рецепт рубаного тесту ще називається листковим рубаним тестом, тому що при його приготуванні залишаються невеликі шматочки вершкового масла, які при випічці тануть і, як би, трохи розшаровують тісто.
Тісто потрібно робити дуже швидко, інакше масло розтане, і корж у пирога потім буде жорстким. Саме тому, якщо є хороший міксер, то рублене тісто краще робити в міксері.
Якщо готувати тісто вручну, то доведеться...
Переглядів: 2136
Рецепти | | Коментарі (0)

Цей цікавий хліб, з не менш цікавою назвою, нарівні з іспанської “hogaza” можна сміливо зарахувати до далеким родичем широко відомої італійської фокаччи. Так само як і в фокаччу, в цей хліб дуже часто додають різноманітні добавки - наприклад оливки, сир, анчоуси, а деколи навіть волоські горіхи і родзинки. Саме про такий версії цього хліба і я хочу Вам розповісти.
Склад:
- 500 грамів борошна
- 40 грам меду
- 300 мл теплої води
-...
Переглядів: 977
Рецепти | | Коментарі (0)

Побачивши цей рецепт в Інеті, мені стало цікаво: а що ж у ньому такого японського? Соєве молоко відсутній, тофу теж... Французька кулінарія зробила величезний вплив і на Японію, а не тільки на Європу - японці полюбили цей вид пирога.
Але японський варіант чізкейку - не споконвічний, а запозичений, він легше, більш легким і ніжнішим, ніж звичні нам європейські варіанти. У більш "японистых" варіантах цього пирога можуть бути різні добавки, як...
Переглядів: 1020
Рецепти | | Коментарі (0)

Пів дня сьогодні шукала рецепт гарбузового печива, і нічого підходящого не знайшла. Тому довелося видумувати самої.
Повинна сказати, що результатом я більш ніж задоволена. Гарбуз у печиво зовсім не відчувається! (у нас у родині взагалі гарбуз любить всього одна людина, і це не я, а задоволеними залишилися всі)
Що мені знадобилося: (з такої кількості виходить приблизно 17-18 штук)
- 1 ст. сирої натертої гарбуза
- 1,5 ст. борошна
- 2 ст. л. з верхом...
Переглядів: 897
Рецепти | | Коментарі (0)

Дуже швидкий пиріг. Робиться за 20 хвилин - 5 хвилин на змішування і 15 на випікання.
приємний Смак - шоколадно-горіховий з кавовою ноткою.
Якщо замість спеціальних шоколадних крапель буде використовуватися звичайний шоколад, то заздалегідь натерти на крупній тертці і прибрати в морозильник.
СКЛАД
2 яйця,
1/3 склянки цукру,
1 ст. ложка розчинної кави,
80г волоських горіхів,
50г шоколадних крапель або шоколаду,
0,5 склянки борошна,
1 ч. л. розпушувача,
ванілін
Рецепт:
Яйця збити з цукром та ваніліном в піну.
Всипати розчинну каву і збивати,...
Переглядів: 1007
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
2 яйця,
100 г порічкового варення,
50 г цукру,
1 ч. ложка соди,
1 склянка борошна,
1 стакан кефіру,
1 склянка сметани,
2 ст. ложки цукру,
20 г шоколадної крихти.
Приготування:
Змішайте яйця, цукор (50 г), варення.
Добре перемішайте. Додайте соду.
Коли маса збільшитися удвічі додайте кефір.
Додайте борошно.
Влити тісто в змащену маслом і посипану манкою форму або сковороду. Випікайте в духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів С.
Сметану збийте з цукром. Полийте коли пиріг і прикрасьте шоколадною крихтою.
Приємного апетиту!
Переглядів: 954
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
0,5 л. молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих)
1-1,3 кг борошна вищого сорту
6 яєць
200 г вершкового масла
250-300 г цукру
300 г родзинок або кураги
1 ч.л. ванільного цукру
Для пасхального глазурі:
2 білка
100 г цукру
Приготування:
В теплому молоці розчиніть дріжджі. В теплому вони швидше розійдуться і тісто буде більш пишним. Додайте 0,5 кг борошна й гарненько перемішайте до однорідності. Вийшла опару необхідно поставити на парову баю над трохи гарячою водою або просто в...
Переглядів: 1047
Рецепти | | Коментарі (0)

Інгредієнти:
4-5 яблук (приблизно 1 кг)
1 склянка борошна
1 склянку манної крупи
1 склянка цукру
1,5 ч. л. розпушувача
150 г вершкового масла
ваніль або кориця за смаком
1-2 ч. л. цукрової пудри для посипання верхівки пирога
Приготування:
1. Приготувати суху суміш: добре перемішати борошно з розпушувачем, цукром, манкою і ваніліном.
2. Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
3. Форму для випічки змастити вершковим маслом (я готувала в скляній, якщо форма тефлонова - змащувати не потрібно) і викласти...
Переглядів: 943
Рецепти | | Коментарі (0)

Перемячи - національне татарська страва. Це соковиті, ситні смажені пиріжки з м'ясом або картоплею. Багатьом такі пиріжки відомі під назвою біляші.
Інгредієнти для дріжджового тіста:
* борошно пшеничне - 1,2-1,5 кг;
* вода тепла - 500 г;
* сухі дріжджі - 1 пакетик;
* цукор пісок - 1 столова ложка;
* сіль - 1/2 чайної ложки.
для начинки:
* жирна яловичина або баранина - 600 г;
* цибуля ріпчаста - 200 г;
* сіль, перець за смаком.
Приготувати дріжджове тісто...
Переглядів: 947
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 4511-4520 4521-4530 4531-4540 4541-4550 4551-4560 ... 4691-4700 4701-4708