Головна » Статті » Рецепти |
Яблучний насипний пиріг
Інгредієнти: 4-5 яблук (приблизно 1 кг) 1 склянка борошна 1 склянку манної крупи 1 склянка цукру 1,5 ч. л. розпушувача 150 г вершкового масла ваніль або кориця за смаком 1-2 ч. л. цукрової пудри для посипання верхівки пирога Приготування: 1. Приготувати суху суміш: добре перемішати борошно з розпушувачем, цукром, манкою і ваніліном. 2. Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці. 3. Форму для випічки змастити вершковим маслом (я готувала в скляній, якщо форма тефлонова - змащувати не потрібно) і викласти шарами: суха суміш, потім терті яблука і т.д. поки не заповніть форму. Останній шар має бути із сухої суміші. Зверху натерти на крупній тертці добре охолоджене масло (я попередньо кладу масло в морозилку хвилин на 15). 4. Випікати пиріг в духовці при температурі 180 C приблизно 40-45 хвилин. 5. Готовий пиріг вийняти, дати трохи постояти і нарізати на квадратні або прямокутні шматочки. Посипати цукровою пудрою. Подавати в гарячому так і в холодному вигляді. Рекомендую сервірувати з ванільним морозивом або збитими вершками. Можете регулювати калорійність і ступінь корисності пирога зменшуючи кількість цукру, або замінюючи білий цукор на тростинний. Пиріг виходить дуже смачний, ніжний всередині і з хрусткою скоринкою зверху. Готується швидко і просто настільки, що навіть чоловік у стані такий ось смакотою порадувати свою кохану. Поліна Соболєва | |
Просмотров: 943 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |