Головна » Статті » Рецепти

Яблучний насипний пиріг
Інгредієнти:
4-5 яблук (приблизно 1 кг)
1 склянка борошна
1 склянку манної крупи
1 склянка цукру
1,5 ч. л. розпушувача
150 г вершкового масла
ваніль або кориця за смаком
1-2 ч. л. цукрової пудри для посипання верхівки пирога
Приготування:
1. Приготувати суху суміш: добре перемішати борошно з розпушувачем, цукром, манкою і ваніліном.
2. Яблука вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
3. Форму для випічки змастити вершковим маслом (я готувала в скляній, якщо форма тефлонова - змащувати не потрібно) і викласти шарами: суха суміш, потім терті яблука і т.д. поки не заповніть форму. Останній шар має бути із сухої суміші.
Зверху натерти на крупній тертці добре охолоджене масло (я попередньо кладу масло в морозилку хвилин на 15).
4. Випікати пиріг в духовці при температурі 180 C приблизно 40-45 хвилин.
5. Готовий пиріг вийняти, дати трохи постояти і нарізати на квадратні або прямокутні шматочки. Посипати цукровою пудрою.
Подавати в гарячому так і в холодному вигляді.
Рекомендую сервірувати з ванільним морозивом або збитими вершками.
Можете регулювати калорійність і ступінь корисності пирога зменшуючи кількість цукру, або замінюючи білий цукор на тростинний.
Пиріг виходить дуже смачний, ніжний всередині і з хрусткою скоринкою зверху. Готується швидко і просто настільки, що навіть чоловік у стані такий ось смакотою порадувати свою кохану.
Поліна Соболєва
Просмотров: 943
Категория: Рецепти |
| Теги: суміш, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Вівсяні козинаки з сухофруктами
Торт пісочно-чорносливове
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Салат з моцарелою і креветками (рецепт)
Рулет маковий на дріжджах
Печиво з фісташками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: