Головна » Статті » Рецепти

Fougasse - або що таке фугас?
Цей цікавий хліб, з не менш цікавою назвою, нарівні з іспанської “hogaza” можна сміливо зарахувати до далеким родичем широко відомої італійської фокаччи. Так само як і в фокаччу, в цей хліб дуже часто додають різноманітні добавки - наприклад оливки, сир, анчоуси, а деколи навіть волоські горіхи і родзинки. Саме про такий версії цього хліба і я хочу Вам розповісти.
Склад:
- 500 грамів борошна
- 40 грам меду
- 300 мл теплої води
- 2 столові ложки оливкової олії
- Одна чайна ложка солі
- Одна чайна ложка з гіркою сухих активних дріжджів
- 80 грам чищених волоських горіхів
- 80 г родзинок
Fougasse - рецепт приготування:
- В теплу воду додаємо мед і розмішуємо до повного його розчинення.
- В миску просіваємо борошно, додаємо сіль, сухі дріжджі, оливкова олія, вливаємо теплу воду з медом і вимішуємо м'яке і еластичне тісто.
- При ручному вимішуванні тісто вимішуємо не менше 5-7 хвилин, при використанні кухонного комбайна - близько 5 хвилин на середній швидкості. Добре вымешанное тісто має з легкістю відставати від стінок чашки кухонного комбайна, але при цьому воно повинно залишатися дуже еластичним і м'яким.
- Вымешанное тісто перекладаємо в змащену маслом миску і, накривши зверху рушником або плівкою, залишаємо в теплому місці на 60-90 хвилин або до тих пір, поки воно не підійде і не подвоїться в обсязі.
- Поки тісто підходить, товчемо качалкою волоські горіхи, змішуємо їх з родзинками, трохи присипаємо борошном і, додавши трохи-трохи води, перемішуємо, щоб утворилася липка маса.
- Підійшло тісто обминаем, змішуємо з приготовленої масою з родзинок і волоських горіхів і все добре вимішуємо 1-2 хвилини.
- Вийшло тісто розділяємо на 2-4 рівні частини, а потім з кожної частини формуємо хліб у вигляді коржі, схожою на лист дерева. Потім робимо один поздовжній розріз і за три поперечних надрізу з кожної сторони.
Сформований хліб акуратно перекладаємо на деко, змащуємо зверху оливковою олією і, накривши зверху легким рушником, залишаємо в теплому місці на 30-50 хвилин.
- Випікаємо хліб в заздалегідь прогрітій духовці при температурі 210-220 градусів близько 15-20 хвилин.
- Готовий хліб перекладаємо на решітку і даємо йому трохи охолонути.
Просмотров: 914
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, хліб

Рекомендовані рецепти:

Куряче суфле "Ніжність"
Рулет "Курятина в желе"
Прісне тісто листкове
Тарт з шоколадним мусом
Грінки з беконом та помідорами
Шоколадний торт-бізі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: