Головна » Статті » Рецепти |
Fougasse - або що таке фугас?
Цей цікавий хліб, з не менш цікавою назвою, нарівні з іспанської “hogaza” можна сміливо зарахувати до далеким родичем широко відомої італійської фокаччи. Так само як і в фокаччу, в цей хліб дуже часто додають різноманітні добавки - наприклад оливки, сир, анчоуси, а деколи навіть волоські горіхи і родзинки. Саме про такий версії цього хліба і я хочу Вам розповісти. Склад: - 500 грамів борошна - 40 грам меду - 300 мл теплої води - 2 столові ложки оливкової олії - Одна чайна ложка солі - Одна чайна ложка з гіркою сухих активних дріжджів - 80 грам чищених волоських горіхів - 80 г родзинок Fougasse - рецепт приготування: - В теплу воду додаємо мед і розмішуємо до повного його розчинення. - В миску просіваємо борошно, додаємо сіль, сухі дріжджі, оливкова олія, вливаємо теплу воду з медом і вимішуємо м'яке і еластичне тісто. - При ручному вимішуванні тісто вимішуємо не менше 5-7 хвилин, при використанні кухонного комбайна - близько 5 хвилин на середній швидкості. Добре вымешанное тісто має з легкістю відставати від стінок чашки кухонного комбайна, але при цьому воно повинно залишатися дуже еластичним і м'яким. - Вымешанное тісто перекладаємо в змащену маслом миску і, накривши зверху рушником або плівкою, залишаємо в теплому місці на 60-90 хвилин або до тих пір, поки воно не підійде і не подвоїться в обсязі. - Поки тісто підходить, товчемо качалкою волоські горіхи, змішуємо їх з родзинками, трохи присипаємо борошном і, додавши трохи-трохи води, перемішуємо, щоб утворилася липка маса. - Підійшло тісто обминаем, змішуємо з приготовленої масою з родзинок і волоських горіхів і все добре вимішуємо 1-2 хвилини. - Вийшло тісто розділяємо на 2-4 рівні частини, а потім з кожної частини формуємо хліб у вигляді коржі, схожою на лист дерева. Потім робимо один поздовжній розріз і за три поперечних надрізу з кожної сторони. Сформований хліб акуратно перекладаємо на деко, змащуємо зверху оливковою олією і, накривши зверху легким рушником, залишаємо в теплому місці на 30-50 хвилин. - Випікаємо хліб в заздалегідь прогрітій духовці при температурі 210-220 градусів близько 15-20 хвилин. - Готовий хліб перекладаємо на решітку і даємо йому трохи охолонути. | |
Просмотров: 977 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |