Головна » Статті » Рецепти


Кисломолочний бісквіт: Тісто:Яйця 4 шт.Цукор 1 склянкуКефір-1 склянкаСода 0,5 ч. л.Розпушувач 0,5 пачкиСіль 1 щіпкаБорошно.Начинка (за бажанням):Ягоди (вишня, журавлина)або сметана з варенням.4 яйця і склянку цукру збиваємо, додаємо склянку кефіру, половину чайної ложки соди, пів пачки розпушувача, щіпку солі і борошно до консистенції сметани. Змащуємо маргарином поверхню форми, викладаємо тісто і випікаємо до готовності. Крем і начинка будь-яка (вишня, журавлина), можна промазати сметаною, змішаною з будь-яким варенням — вийде торт.
Переглядів: 650
Рецепти | | Коментарі (0)

Печиво «Персики»: Тісто:250 г сметани1 ст. л. без гірки соди гашеного оцтом3 яйця250 г м'якого маргарину1,5 склянки цукру600 г борошнаКрем:масло вершкове 250 г1,5 банки згущеного молока + підсмажений подрібнений мигдальний горіх.Оформлення:2 яйцякілька крапель червоної харчової фарби цукор.Спочатку готуємо основу наших печенюжек. Для цього потрібно змішати всі зазначені інгредієнти і замісити тісто. Потім на присипаний борошном стіл розкочуємо пласт товщиною 1 см і вирізаємо підручними матеріалами гуртки. Випікаємо при температурі 200° до золотого кольору. Готові печива потрібно злегка охолодити і поки теплі вибрати чайною ложкою середину. Подрібнити в...
Переглядів: 674
Рецепти | | Коментарі (0)

Пиріжки смажені з куркою і грибами: Тісто:1 склянку теплої води1 ст. л сухих дожжей1 ст. л цукру2 ст. л рослинного маслащіпка соліборошно(скільки візьме тісто).У теплій воді розвести дріжджі і цукор,додати масло і сіль. Борошно просіяти і поступово додавати, замісити м'яке тісто, борошна + пару ложок борошна на підсипку. Тісто помістити в миску, накрити рушником і прибрати в тепле місце на 30-60 хв. до збільшення обсягу в 2 рази. По закінченню часу розкачати тісто не дуже тонко, вирізати кружки, заповнити їх начинкою і зліпити пиріжки, смажити на соняшниковій олії до золотистого кольору. Начинка може...
Переглядів: 759
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Креветки під шубою»: варені очищені креветки 500 гкартопля варена в мундирі 4 шт. середнього розміруЯйця варені круто 4 шт.червона ікра 1 банку (140 г)майонез.Креветки відварити у спеціях (лавровий лист,чорний перець горошком,сіль).Картопля і яйця відварити,почистити,натерти на середній тертці. Креветки порізати навпіл, розділити на дві рівні частини.В салатницю укладати шарами:1) майонез2) половина креветок3) майонез4) тертий картопля5) майонез6) терті яйця7) майонез8) креветки9) майонез10) ікра (викласти рівним шаром на майонез)Дати салату настоятися в холодильнику не менше шести годин. Перед подачею на стіл прикрасити рештою креветками,...
Переглядів: 608
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Подарунок»: 3-4 яйця,5-6 шт. огірків,200 р майонезу,2 курячих грудки,горошок консервований 1 банка,1 цибулина,1 пакетик желатину,200 г твердого сиру,зелень,моркву,червоний болгарський перець (для прикраси).Киньте свіжу брокколі в каструлю з киплячою злегка підсоленою водою. Варити 8 хвилин, після чого вийміть і охолодіть. Брокколі розберіть на маленькі шматочки – можна використовувати тільки суцвіття. Якщо ви вибрали заморожену брокколі Bonduelle, необхідно її повністю розморозити в холодильнику протягом 24 годин, або при кімнатній температурі протягом години. Таким чином, брокколі збереже свій смак, колір і максимальну кількість вітамінів. По черзі викладайте в тарілку: порізаний смужками...
Переглядів: 637
Рецепти | | Коментарі (0)

Фарширована щука: щука 1,5 кг,сало 200г,1 велика цибулина,морква 1 шт,100г майонез,сіль і перець за смаком.Щуку делікатно очистимо від луски. Акуратно навколо голови зробимо надріз, піддягаємо шкуру і акуратно знімаємо як панчоха, допомагаємо пальчиком відокремляться шкуру від м'яса. Коли доходимо до хвоста, відрізаємо хребет, тим самим ми відокремили шкуру від тіла, не порушуючи цілісності шкіри. Відокремлюємо м'ясо від хребта. Перекручуємо через м'ясорубку м'ясо щуки, сало і цибулю. Вимішуємо фарш, додаємо сіль, перець, морква, натерту на тертці. Заправляємо шкіру фаршем, залишки фаршу кладемо в голову щуки, попередньо видаливши зябра. Змащуємо деко олією, кладемо голову, до неї...
Переглядів: 643
Рецепти | | Коментарі (0)

Запечена картопля з беконом: 1,2 кг картоплі середнього1 столова ложка солі + 1/2 чайної ложки солі180 г бекону (близько 6 смуг)2 столові ложки оливкової олії1/4 чайної ложки чорного перцю1/2 склянки тертого сиру пармезан2 зубчики часнику, дрібно нарізаного1/4 чашки дрібно нарізаної петрушки.Розігрійте духовку до 220С. Встановіть решітку в нижню частину духовки. Добре промийте картоплю (за бажанням можна почистити), розрізати на четвертинки, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте 1 столову ложку солі і варіть протягом 12-15 хвилин до готовності (не переварюйте). Злийте воду і відкладіть в сторону. Поки вариться...
Переглядів: 615
Рецепти | | Коментарі (0)

Шоколадно-апельсиновий торт: яйця 4 шт.1-1,5 склянки цукру240 г борошна (трохи більше 1,5 склянки)2 ст. ложки какаощіпка соди.Для просочення:близько склянки апельсинового соку30 мл лікеру.Для мусу:225 гр молочного шоколаду3 ст. ложки вершкового масла3 яйця (відокремити білки від жовтків)1 ст. ложка цедри апельсина150 гр жирних вершків.Для бісквітного тіста потрібно добре збити яйця з цукром. Окремо змішати какао-порошок, соду і борошно, після чого додати до яєць і перемішати. Форму для бісквіту краще взяти діаметром близько 22см, так як готовий бісквіт потім потрібно буде розрізати навпіл. При температурі близько 180 градусів...
Переглядів: 633
Рецепти | | Коментарі (0)

Незвичайна курка: Для маринаду:сік одного апельсина + кілька тонких кружечківмед 1 ст лкаррі 1 ч. л. без гіркисіль за смаком (~1,5 год л)перець червоний мелений 1/2 год лолія соняшникова 2 ст л.І куряче м'ясо (будь-які частини за смаком) 700-800 р.Все для маринаду змішати. М'ясо порізати на шматочки і перемішати з маринадом. Залишити на 2 години. Потім викласти у форму і запекти 30 — 40 хв при 220*. Подавати з будь-яким гарніром.
Переглядів: 640
Рецепти | | Коментарі (0)

Курочка на японський манер з соєвим соусом і медом: 600 р. філе курки1 ст. л. меду3 ст. л. соєвого соусу1 ст. л. білого сухого винасіль, перець — за смакомрослинна олія для обсмажуванняНа гарнірвідварений рискілька суцвіть броколі (відварені або приготовані на пару).Філе злегка відбийте, просто выровнив товщину шматка, і обсмажте на невеликій кількості олії з обох сторін. Тим часом змішайте мед, соєвий соус і вино. Влийте соус в сковороду до м'яса. Готуйте філе в соусі на сильному вогні, періодично перевертаючи і поливаючи соусом до готовності (хвилин 10-15). Досоліть і поперчіть, якщо це...
Переглядів: 570
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 361-370 371-380 381-390 391-400 401-410 ... 4691-4700 4701-4708