Шоколадно-апельсиновий торт: яйця 4 шт. 1-1,5 склянки цукру 240 г борошна (трохи більше 1,5 склянки) 2 ст. ложки какао щіпка соди. Для просочення: близько склянки апельсинового соку 30 мл лікеру. Для мусу: 225 гр молочного шоколаду 3 ст. ложки вершкового масла 3 яйця (відокремити білки від жовтків) 1 ст. ложка цедри апельсина 150 гр жирних вершків. Для бісквітного тіста потрібно добре збити яйця з цукром. Окремо змішати какао-порошок, соду і борошно, після чого додати до яєць і перемішати. Форму для бісквіту краще взяти діаметром близько 22см, так як готовий бісквіт потім потрібно буде розрізати навпіл. При температурі близько 180 градусів бісквіт буде готовий через 20-30 хвилин. Різати корж необхідно тоді, коли він охолоне (через 8-9 годин). Для мусу шоколад і вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані, помішуючи. Додати апельсинову цедру і жовтки, охолодити і з'єднати з добре збитими білками. Вершки теж потрібно збити і додати до суміші шоколаду, масла і жовтків. Після розрізання бісквіта один корж потрібно просочити змішаним з лікером соком. На корж викласти половину мусу, накрити другим коржем. Потім зверху викласти решту мус, за бажанням прикрасити торт. Шоколадний торт необхідно на деякий час поставити в холодильник, щоб коржі просочилися.
|