Головна » Статті » Рецепти

Шоколадно-апельсиновий торт
Шоколадно-апельсиновий торт:

яйця 4 шт.
1-1,5 склянки цукру
240 г борошна (трохи більше 1,5 склянки)
2 ст. ложки какао
щіпка соди.
Для просочення:
близько склянки апельсинового соку
30 мл лікеру.
Для мусу:
225 гр молочного шоколаду
3 ст. ложки вершкового масла
3 яйця (відокремити білки від жовтків)
1 ст. ложка цедри апельсина
150 гр жирних вершків.

Для бісквітного тіста потрібно добре збити яйця з цукром. Окремо змішати какао-порошок, соду і борошно, після чого додати до яєць і перемішати. Форму для бісквіту краще взяти діаметром близько 22см, так як готовий бісквіт потім потрібно буде розрізати навпіл. При температурі близько 180 градусів бісквіт буде готовий через 20-30 хвилин. Різати корж необхідно тоді, коли він охолоне (через 8-9 годин). Для мусу шоколад і вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані, помішуючи. Додати апельсинову цедру і жовтки, охолодити і з'єднати з добре збитими білками. Вершки теж потрібно збити і додати до суміші шоколаду, масла і жовтків. Після розрізання бісквіта один корж потрібно просочити змішаним з лікером соком. На корж викласти половину мусу, накрити другим коржем. Потім зверху викласти решту мус, за бажанням прикрасити торт. Шоколадний торт необхідно на деякий час поставити в холодильник, щоб коржі просочилися.

Просмотров: 461
Категория: Рецепти |
| Теги: мусу, торт

Рекомендовані рецепти:

Японський чізкейк
Ліниві голубці з грибами
Яблучний насипний пиріг
Яблучна коврижка
Бутерброди "сонечка"
Готуємо сушіння
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: