Фарширована щука: щука 1,5 кг, сало 200г, 1 велика цибулина, морква 1 шт, 100г майонез, сіль і перець за смаком. Щуку делікатно очистимо від луски. Акуратно навколо голови зробимо надріз, піддягаємо шкуру і акуратно знімаємо як панчоха, допомагаємо пальчиком відокремляться шкуру від м'яса. Коли доходимо до хвоста, відрізаємо хребет, тим самим ми відокремили шкуру від тіла, не порушуючи цілісності шкіри. Відокремлюємо м'ясо від хребта. Перекручуємо через м'ясорубку м'ясо щуки, сало і цибулю. Вимішуємо фарш, додаємо сіль, перець, морква, натерту на тертці. Заправляємо шкіру фаршем, залишки фаршу кладемо в голову щуки, попередньо видаливши зябра. Змащуємо деко олією, кладемо голову, до неї підставляємо тіло, рясно змастивши його майонезом, і відправляємо в духовку на середній вогонь до повної готовності. Повинна зверху утворитися рум'яна скоринка. Подаємо в холодному вигляді.
|