Запечена картопля з беконом: 1,2 кг картоплі середнього 1 столова ложка солі + 1/2 чайної ложки солі 180 г бекону (близько 6 смуг) 2 столові ложки оливкової олії 1/4 чайної ложки чорного перцю 1/2 склянки тертого сиру пармезан 2 зубчики часнику, дрібно нарізаного 1/4 чашки дрібно нарізаної петрушки. Розігрійте духовку до 220С. Встановіть решітку в нижню частину духовки. Добре промийте картоплю (за бажанням можна почистити), розрізати на четвертинки, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте 1 столову ложку солі і варіть протягом 12-15 хвилин до готовності (не переварюйте). Злийте воду і відкладіть в сторону. Поки вариться картопля, поріжте 6 смужок бекону навпіл уздовж, а потім поперек на невеликі шматочки. Посмажте бекон на середньому вогні до готовності. Зніміть на паперові рушники (витопився жир залиште, він теж буде потрібен). Намажте форму для випічки вытопленным з бекону жиром. Розкладіть шматки картоплі зрізами вниз. Посипте 1/2 чайної ложки солі і 1 / 4 чайної ложки перцю. Випікайте при 220С, поки картопля не стане золотистим, 35-40 хвилин. Зменшіть температуру до 190 С, вийміть форму з духовки і переверніть картоплини. Посипте 1/2 чашки тертого пармезану, беконом, нарізані часник і полийте що залишився від смаження бекону жиром. Випікайте ще 15 хвилин, або поки сир не розплавиться. Вийміть печену картоплю з духовки, посипте нарізаною петрушкою і подавайте відразу ж.
|