Скумбрія холодного копчення: 1-2 заморожені скумбрії,«хороша» жменя цибулиння,1 літр води,3 ст. л. солі,1 ст. л. цукру,100 мл рідкого диму,порожня пластикова пляшка.Рибу розморозити, випатрати, обрізати хвіст, плавники і голову, помити. Цибульну лушпиння залити літром води, закип'ятити і варити на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Лушпиння віджати і викинути.Якщо вода википіла, то потрібно долити стільки води, щоб вийшов 1 літр рідини. Додати сіль і цукор. Дати відвару повністю охолонути і додасть рідкий дим. Взяти порожню пляшку і відрізати шийку так, щоб в пляшку змогла вміститься риба (якщо готуємо 1 рибку, то краще взяти 1,5...