Головна » Статті » Рецепти

Скумбрія холодного копчення
Скумбрія холодного копчення:

1-2 заморожені скумбрії,
«хороша» жменя цибулиння,
1 літр води,
3 ст. л. солі,
1 ст. л. цукру,
100 мл рідкого диму,
порожня пластикова пляшка.

Рибу розморозити, випатрати, обрізати хвіст, плавники і голову, помити. Цибульну лушпиння залити літром води, закип'ятити і варити на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин. Лушпиння віджати і викинути.Якщо вода википіла, то потрібно долити стільки води, щоб вийшов 1 літр рідини. Додати сіль і цукор. Дати відвару повністю охолонути і додасть рідкий дим. Взяти порожню пляшку і відрізати шийку так, щоб в пляшку змогла вміститься риба (якщо готуємо 1 рибку, то краще взяти 1,5 літрову вузьку пляшку, якщо 2-е рибини, то широку 2-х літрову). Залити рибу відваром, накрити отвір (харчовою плівкою) і поставити в холодильник на 3-е суток. Якщо риба одна, то залишити її в спокої на весь термін, якщо 2-е, то міняти положення риб раз в день. По закінченні «холодного ув'язнення» вийняти рибу з рідини, підвісити на пару годин, потім змастити рослинним маслом і відправити в холодильник. Рибка готова до вживання. Смак справжньої копченої риби!

Просмотров: 394
Категория: Рецепти |
| Теги: рибу, пляшку

Рекомендовані рецепти:

Гречана каша з тофу
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Пиріжки "Асорті для всієї родини"
М'ясний батон з дайконом і шинкою
Розсипчастий пиріг з курагою
Сирні кекси з кропом і кмином
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: