Салат «Ірис»: Банка консервованих кальмарів,100 грам креветок,2 картоплі,5 яєць,1 свіжий огірок,Майонез.Ставимо варити в підсоленій воді картоплю відварюємо яйця круто. Остиглий картоплю натираємо на крупній тертці, яйця ділимо на білки і жовтки. Ріжемо дрібними кубиками огірок і кальмари. Яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці. Починаємо викладати салат на блюдо. Першим шаром піде картопля, змастіть майонезом, далі, кальмари, так само, з майонезом, креветки, огірки, шар майонезу, п'ятим шаром підуть терті яєчні жовтки. Тепер приступаємо до останнього шару. Натираємо білки на тертці, змішуємо з буряковим соком, щоб білки забарвилося в червоний колір.