Пельмені в горщиках з грибами і сметаною: Пельмені 500 грамів Печериці свіжі 8 штук Цибуля ріпчаста 1 штука Масло вершкове 50 грамів Сметана 18% жирності 1 столова ложка Сіль за смаком Перець чорний мелений за смаком Свіжа зелень (петрушка, кріп) за смаком. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Як тільки вода закипить, кидаємо пельмені. Відварюємо їх до напівготового стану. Тим часом цибулю чистимо, споліскуємо, дрібно шаткуємо соломкою. Гриби нарізаємо тонкими пластинками. У сковороді розігріваємо вершкове масло. Кидаємо в нього лук. Обсмажуємо його приблизно три хвилини. Потім відправляємо до цибулі гриби, додаємо сіль і перчик. Тримаємо все на вогні ще хвилин п'ять, не забуваємо перемішувати. Після цього на дно горщиків викладаємо пельмені, кидаємо невеликий шматочок вершкового масла. Перекладаємо цибулю з грибами. Потім вливаємо сік, отриманий при обжарке печериць, заздалегідь змішаний зі сметаною. Посипаємо сіллю, перцем. Горщики накриваємо кришкою. Відправляємо їх в заздалегідь прогріту до ста вісімдесяти градусів духовку на двадцять хвилин. Потім відразу подаємо пельмені в горщиках з грибами і сметаною до столу, додавши в кожну подрібнену свіжу зелень.
|