Головна » Статті » Рецепти


Горбуша в томатному соусі: Борошно пшеничне 20 грГорбуша 400 грЦибуля ріпчаста 1 шт.рідка Паста томатна 100 гр2 шт. Помідори червоніЦукор пісок 1 ст. л.Сіль 1 ч. лПаприка 1 ч. л.Стейки можна брати цілком. Кожен шматочок горбуші обваляти в борошні і підсмажити на олії до злегка золотистої скоринки. Тепер займемося соусом.Цибулю очищаємо і нарізаємо вздовж, часточку часнику так само. На маслі в сковороді обсмажуємо злегка цибулю і часник. Додамо томатну пасту. Туди ж сіль, цукор, нарізані помідори, трохи меленого перцю і паприки. Дати потушиться 2-3 хвилини. У вогнетривкий посуд кладемо обсмажену горбушу...
Переглядів: 640
Рецепти | | Коментарі (0)

Оладки на кефірі з зеленою цибулею: кефір (жирний) 200 млборошно 200 гяйце (краще 1 яйце + 1 жовток) 1 шт.цибуля зелена 1 пуч.сода 1/2 ч. л.сіль 1/2 ч. л.масло рослинне (для смаження) 5-6 ст. л.Зелений лук дрібно нарізати. В жирний кефір всипати соду, розмішати. Потім додати сіль, яйце і борошно. (Якщо кефір рідкуватим, то збільшити трохи борошна і, відповідно, додати трохи соди.) Розмішати до однорідності. Всипати зелений цибулю і перемішати. Смажити з 2-х сторін попередньо добре нагрітому рослинному маслі на повільному вогні. Подавати гарячими зі сметаною або йогуртом.
Переглядів: 562
Рецепти | | Коментарі (0)

Тістечко зі смаком дитинства — «Картопля»: 120-150 гр сл. масла1/2 банки згущеного молокаванільтрохи цукру1-2 ст. л. коньяку2-3 ст. л. какаопечивогоріхи+печиво, цукор,какао — для обсипання.Все добре змішати, поступово додати подрібнене печиво (або суміш печива і різних бісквітних залишків, обрізків, можна також додати частину мелених ванільних або молочних сухарів ), жменю подрібнених горіхів. Замісити «тісто» і зліпити тістечка у вигляді картоплі. Обваляти в крихті (мелене печиво + какао + цукор). Охолодити.
Переглядів: 589
Рецепти | | Коментарі (0)

Старорусские розтягаї: 500 р готового дріжджового тіста,0,5 склянки рису,250 г сушених грибів,2 цибулини,3-4 ст. ложки вершкового масла,сіль, чорний мелений перець — за смаком.Гриби замочити в холодній воді на 3-4 години, після промити, залити водою і відварити до готовності. Відкинути на сито, обсушити, нарізати дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, відкинути на сито. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до м'якості, додати гриби, за смаком посолити і поперчити, смажити 2-3 хвилини. Потім з'єднати з рисом, ретельно перемішати, остудити. Дріжджове тісто скатати в джгут, нарізати невеликими шматочками,...
Переглядів: 629
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат «Гриби під шубою»: 500 гр грибів1-2 головки ріпчастої цибулі3-4 варені картоплинизелена цибуля3-4 яйцякілька солоних огірків200 гр твердого сирумайонез.Гриби перебираємо, миємо, ріжемо і смажимо на сковорідці і ріпчастою цибулею.Варену картоплю, яйця, солоні огірки, сир тремо на крупній тертці.Викладаємо шарами:1 шар — смажені гриби з цибулею2 шар — варену картоплю3 шар — зелений лук4 шар — майонез5 шар — солоні огірки6 шар — яйця7 шар — майонез8 шар — тертий сирПрикрашаємо на свій розсуд.
Переглядів: 582
Рецепти | | Коментарі (0)

Лососевий салат: Копчений лосось 500 гАвокадо 1 штЛососева ікра 20-50 рЗелена цибуля 2 штМайонез 2 чайних ложки.Соус:Соєвий соус-2 столових ложкиСвіжовичавлений сік лимона 2 столові ложкиКунжутна олія 1 чайна ложка.Наріжте всі інгредієнти кубиками, заправте приготованим соусом. Перед подачею охолодіть.
Переглядів: 640
Рецепти | | Коментарі (0)

Пиріжок на паличці: Для тіста:350 гр борошна чайної ложки солі5 столових ложок цукру230 гр несолоного вершкового масла60-120 мл холодної водиДля начинки: 120 мл густого джемуяєчний жовток1 чайна ложка молокацукрова пудра.Розігріваємо духовку до 180 градусів. Місимо борошно, сіль і цукор міксером. Додати вершкове масло кубиками. І все перемішати. Додати 1/4 води, повільно поки тісто не вбере його. Перешкодити. Після отримання однорідної маси, накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 20 хвилин. Після цього розкачайте тісто. Заздалегідь не забудьте посипати стіл борошном Форму для печива обдайте борошном. Щоб тісто не...
Переглядів: 648
Рецепти | | Коментарі (0)

Ватрушки «Соняшники»: Картопля 800 гЯйце-2 шт.масло вершкове 1 ст. л.борошно 2 ч. л.листя зеленого салату.Картоплю очистити і зварити в підсоленій воді, протерти гарячим, додати яйце, вершкове масло, борошно і перемішати. З картопляної маси скачати великі кульки (вологими руками), виходить приблизно на три ватрушки. Черешком ложки зробити «пелюстки» на картопляній масі. Ватрушки змастити яєчним жовтком і запекти в духовці до золотистого кольору, відразу змастити вершковим маслом. Додати будь-яку начинку. Наприклад, смажені гриби, тоді запікати треба разом, заповнивши поглиблення грибним фаршем.
Переглядів: 620
Рецепти | | Коментарі (0)

Шоколадний бісквіт: Тісто:150 г сл. масла150 г цукру1 пакетик ванільного цукру150 г шоколаду2 яйця, 4 білка150 г борошна15-25 г какао1 ч. ложка без верху розпушувача. Збити розм'якшене масло і 75 г цукру в пишну масу, додати ваніль, розтоплений шоколад, 2 яйця. Змішати і просіяти борошно, какао, розпушувач. Обережно з'єднати з яєчно-масляною масою. Збити в піну 4 білка і 75 г цукру. Додати в тісто і акуратно перемішати. Вилити в прокладену пергаментом форму діаметром 26 см і випікати при 175-200 градусах близько 40 хвилин. Вийняти бісквіт з форми, дати охолонути, розрізати на...
Переглядів: 626
Рецепти | | Коментарі (0)

Пиріг «Холодець яблучко»: 5 шт яблука (невеликі, приблизно по 120 г кожна)180 г вершкового масла (розм'якшеного)180 г цукру1,5 ч. л. ванільного цукру3 великих яйця180 г борошна1,5 ч. л. розпушувача7 ст. л. молоканачинка для яблук (волоські горіхи, курага, родзинки…)мед, цукрова пудра і шоколад для прикраси.З яблук видалити серцевину, але не дорізуючи до кінця, а як-би формуючи «стаканчик». Кожне яблучко заповнити горіхами, родзинками, курагою або іншими смаколиками. Для тіста збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, додати по одному яйцю, молоко, просіяне борошно з розпушувачем до утворення однорідної...
Переглядів: 630
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 311-320 321-330 331-340 341-350 351-360 ... 4691-4700 4701-4708