Головна » Статті » Рецепти

Пиріг «Холодець яблучко»
Пиріг «Холодець яблучко»:

5 шт яблука (невеликі, приблизно по 120 г кожна)
180 г вершкового масла (розм'якшеного)
180 г цукру
1,5 ч. л. ванільного цукру
3 великих яйця
180 г борошна
1,5 ч. л. розпушувача
7 ст. л. молока
начинка для яблук (волоські горіхи, курага, родзинки…)
мед, цукрова пудра і шоколад для прикраси.

З яблук видалити серцевину, але не дорізуючи до кінця, а як-би формуючи «стаканчик». Кожне яблучко заповнити горіхами, родзинками, курагою або іншими смаколиками. Для тіста збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, додати по одному яйцю, молоко, просіяне борошно з розпушувачем до утворення однорідної маси. Дно рознімної форми вистелити пергаментним папером, вилити тісто і посадити в нього начинені яблука. Форму поставити в духовку, розігріту до 180 градусів і випікати пиріг 40-50 хвилин до готовності (перевірити готовність дерев'яною паличкою — вона повинна вийти сухою з пирога ). Коли пиріг буде готовий, дати йому трохи охолонути і начинити серцевини яблук медом або улюбленим варенням. Зверху пиріг присипаємо цукровою пудрою і шоколадною крихтою.

Просмотров: 486
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, яблук

Рекомендовані рецепти:

Закуска "Грибна галявина"
Закуска з курячого філе
Закритий лимонний пиріг
Яєчня по-італійськи
Печиво "Анзак"
"Торф'яної пиріг"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: