Пиріг «Холодець яблучко»: 5 шт яблука (невеликі, приблизно по 120 г кожна) 180 г вершкового масла (розм'якшеного) 180 г цукру 1,5 ч. л. ванільного цукру 3 великих яйця 180 г борошна 1,5 ч. л. розпушувача 7 ст. л. молока начинка для яблук (волоські горіхи, курага, родзинки…) мед, цукрова пудра і шоколад для прикраси. З яблук видалити серцевину, але не дорізуючи до кінця, а як-би формуючи «стаканчик». Кожне яблучко заповнити горіхами, родзинками, курагою або іншими смаколиками. Для тіста збити розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, додати по одному яйцю, молоко, просіяне борошно з розпушувачем до утворення однорідної маси. Дно рознімної форми вистелити пергаментним папером, вилити тісто і посадити в нього начинені яблука. Форму поставити в духовку, розігріту до 180 градусів і випікати пиріг 40-50 хвилин до готовності (перевірити готовність дерев'яною паличкою — вона повинна вийти сухою з пирога ). Коли пиріг буде готовий, дати йому трохи охолонути і начинити серцевини яблук медом або улюбленим варенням. Зверху пиріг присипаємо цукровою пудрою і шоколадною крихтою.
|