Оладки на кефірі з зеленою цибулею: кефір (жирний) 200 мл борошно 200 г яйце (краще 1 яйце + 1 жовток) 1 шт. цибуля зелена 1 пуч. сода 1/2 ч. л. сіль 1/2 ч. л. масло рослинне (для смаження) 5-6 ст. л. Зелений лук дрібно нарізати. В жирний кефір всипати соду, розмішати. Потім додати сіль, яйце і борошно. (Якщо кефір рідкуватим, то збільшити трохи борошна і, відповідно, додати трохи соди.) Розмішати до однорідності. Всипати зелений цибулю і перемішати. Смажити з 2-х сторін попередньо добре нагрітому рослинному маслі на повільному вогні. Подавати гарячими зі сметаною або йогуртом.
|