Неодмінно спробуйте за цим рецептом приготувати нугу, виходить неймовірно смачний десерт! У нугу можна додавати будь-які горішки, родзинки, можна колотий на дрібні шматочки шоколад молочний і чорний додавати, а можна суміш шоколаду і сухофруктів всипати. У будь-якому випадку це буде неймовірно смачний десерт! Як готується нуга з яєць: білки від чотирьох яєць потрібно збити з 200 г цукрового піску. Збивати треба до тих пір, поки щільна маса не вийде. Як тільки маса загусла - перестаємо збивати і швиденько варимо сироп. Його потрібно варити з 50 мл води, 200 грам цукру і 100 г рідкого меду. На дуже повільному вогні варимо сироп повинен ну дуже дуже густим вийти! Потім теплий сироп починаємо не поспішаючи вливати у збиті білки і при цьому на високій швидкості продовжуємо збивати. У підсумку вся маса густіє, тепер сюди добавки всипаємо (горішки, шоколад або сухофрукти). Все, тепер нуга вже готова, але вона повинна охолонути.
Цю масу слід на плоский піддон викласти, верх вирівняти, в холодильнику нехай нуга постоїть годинку, після цього її можна нарізати і подавати до чаю.
|