Якщо судити по структурі тесту, то виходить швидше запіканка, ніж пиріг. Але все одно - буде дуже смачно! Можна змінювати сорти сиру, замість бекону додавати шинку, сосиски - варіантів пирога дуже багато. Інгредієнти: чотири середніх кабачка, дві цибулини, три скибочки бекону, 200 г тертого сиру, склянку - півтори борошна, половина склянки рослинного масла, чотири яйця, сіль за смаком, спеції, пучок свіжої зелені, чайна ложка розпушувача.
Зелень дрібно порубати, яйця збити, змішати з зеленню. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, злегка обсмажити в маслі, остудити. Кабачки натерти на крупній тертці, віджати сік. Змішати кабачки з смаженою цибулею, яйцями з зеленню, додати нарізаний шматочками бекон, сир, спеції, рослинна олія. Приправити сіллю, можна додати трохи чорного меленого перчика. Ретельно перемішати і додати склянку борошна, розпушувач. Вимісити масу, якщо вийшло рідкувате - додати ще півсклянки борошна. Викласти тісто в змащену маслом форму, розрівняти верх і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікають пиріг приблизно 35-40 хвилин. Після випікання дати йому 15-20 хвилин охолонути і нарізати шматочками.
|