Старорусские розтягаї: 500 р готового дріжджового тіста, 0,5 склянки рису, 250 г сушених грибів, 2 цибулини, 3-4 ст. ложки вершкового масла, сіль, чорний мелений перець — за смаком. Гриби замочити в холодній воді на 3-4 години, після промити, залити водою і відварити до готовності. Відкинути на сито, обсушити, нарізати дрібними кубиками або пропустити через м'ясорубку. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, відкинути на сито. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі до м'якості, додати гриби, за смаком посолити і поперчити, смажити 2-3 хвилини. Потім з'єднати з рисом, ретельно перемішати, остудити. Дріжджове тісто скатати в джгут, нарізати невеликими шматочками, розкачати в коржі товщиною 3-5 мм. На кожен коржик покласти по 1 ст. ложці начинки, краї тіста з'єднати таким чином, щоб середина залишалася відкритою. Викласти пиріжки на змащене олією деко, дати настоятися 10-15 хвилин. Після змастити збитим яйцем і випікати в нагрітій до 220°С духовці 15-20 хвилин. Перед подачею в середину пиріжків влити по 1 ст. ложці гарячого підсоленого грибного бульйону і покласти по невеликому шматочку вершкового масла.
|