Як солити сало з часником: сало — хто яке любить 5-6 зубчиків часнику сіль перець чорний мелений та горошок лавровий лист. Перед тим, як солити сало з часником, разрежем його на невеликі шматочки. І кожен шматочок надрізати ще на кілька шматочків, але не перерізаючи шкірку, щоб сало не розпалося. Зубчики часнику ріжемо пластинками, сіль змішати з меленим перцем і горошком. Потім обвалюємо кожен шматочок сала в перцево-солоної суміші і обкладаємо кожен шматочок сала пелюстками часнику. Солоне сало щільно складаємо в глибоку тарілку. Перекладаємо кожен шматок сала лавровим листом. Потім накриваємо ємність з салом плоскою тарілкою і ставимо зверху прес Залишаємо сало на кілька годин при кімнатній температурі, потім прибираємо на добу в холодильник. Після цього очистити сало від надлишків солі, складаємо в пакет і прибираємо в морозильну камеру.
|