Припущений лосось з овочами: 2 середніх моркви 1 великий стебло селери 1 невелика цибулина 1/2 лимона 700 гр філе лосося сіль за смаком. Це відмінний спосіб для приготування цілком собі дієтичних страв, яким і є лосось, зроблений за цим рецептом. До речі, така рибка — відмінна основа для рибних салатів. Філе риби розрізаємо на 4 частини. Моркву нарізаємо кружечками, селеру і цибулю ріжемо на 4 частини, лимон ріжемо на тонкі скибочки. Кладемо овочі і лимон в сотейник. Вливаємо 1,5 літра води, солимо за смаком і доводимо до кипіння на сильному вогні. Зменшуємо полум'я до рівня трохи нижче середнього і готуємо овочі під кришкою близько 8 хвилин. Кладемо в сотейник рибу. Знову накриваємо кришкою і готуємо, поки м'якоть риби не стане наскрізь матовою, близько 5 хвилин. Подаємо лосося з овочами. За бажанням філе можна поперчити.
|