Смачний і красивий желейний торт з додаванням мармеладу і бісквітним коржем в якості основи порадує ласунів у звичайні дні або ж чудово прикрасить святковий стіл і здивує гостей своїм приголомшливим смаком!
Необхідні продукти: для бісквітного коржа - третину склянки цукрового піску, півсклянки борошна, три яйця; для желейної основи - 500 грамів сметани, два 25-грамових пакетика желатину, третину склянки цукру, пів кілограма (або навіть трохи більше) мармеладу різних сортів; плитка шоколаду для прикраси.
Для приготування коржа необхідно відокремити білки і потім збити їх в густу піну, поступово додаючи цукровий пісок, ну а потім і просіяне борошно. Далі додати теж трохи збиті жовтки і збити вже всі разом міксером. Тісто вилити у застелену папером і змащену круглу роз'ємну форму і випікати корж 15 хвилин при температурі 200 градусів. Весь желатин замочити у склянці теплої води і дати йому набрякнути. Сметану змішати з цукром і трохи збити з міксером. Набряклий желатин нагріти і розчинити, а потім з'єднати зі сметаною, додати в масу порізаний мармелад, залишивши небагато для прикраси і вилити все на остиглий бісквітний корж. Верх желейної маси розрівняти і прибрати торт в холодильник на кілька годин. Добре застиглий торт вийняти з форми і прикрасити залишеним мармеладом і розтопленим шоколадом.