Головна » Статті » Рецепти


Шашлик зі свинини з помідорами:М'ясо 500 гЦибуля 4 штПомідори 6 штМелений чорний перецьЧасник 2-3 зубчикиЗелень.М'якоть пісної свинини обмити, нарізати невеликими шматочками. Додати сіль, перець за смаком, ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, і свіжі помідори, нарізані часточками. Скласти м'ясо в емальований посуд і залишити в холодному місці на 6-8 год. Готове замариноване м'ясо нанизати на шампур, полити сумішшю оцту, часнику і перцю. Смажити над розжареним вугіллям до готовності, періодично повертаючи шампур.
Переглядів: 565
Рецепти | | Коментарі (0)

Голландський рулет:упаковка листкового тісташинка;помідормариновані огіркисиргірчицяяйцеспеції татрави: чорний мелений перець,орегано,майоран,базилік.Тісто розкачуємо і змащуємо гірчицею. Сир тремо, помідор, шинку і огірки ріжемо дрібними кубиками. Викладаємо начинку смугою посередині тіста: спочатку сир, потім все інше і знову сир. Посипаємо перцем і зовсім небагато травами. Згортаємо рулет і акуратно перекладаємо на деко. Змащуємо рулети сирим яйцем — для золотистого кольору, і рясно посипаємо травами — для аромату. Випікати до готовності.
Переглядів: 584
Рецепти | | Коментарі (0)

Шашлик з свинини:М'ясо 500 гЦибуля 4 штЗелена цибуля-100 гВершкове масло 50 гВинний оцетСік 1/2 лимонаЧервоний мелений перець.М'якоть задньої ноги або лопатки обмити, зрізати зайвий жир, залишаючи його на м'ясі шаром не більше 5-7 мм. М'ясо нарізати на шматки по 30-40 р. Шматки м'яса посолити, посипати перцем, дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і зеленню петрушки, змочити винним оцтом або лимонним соком, перемішати, укласти в емальований посуд і залишити в холодному місці на 4-6 годин. Перед смаженням м'ясо нанизати на шампур упереміж з кружальцями цибулі, змастити вершковим маслом і смажити над палаючими вугіллями.
Переглядів: 590
Рецепти | | Коментарі (0)

Помідори з часником і сыромзакуски:4 середніх помідора250 – 300 г твердого сиру4 зубчики часнику,100 г сметани або майонезусіль, перець.Помідори миємо й нарізаємо кружальцями товщиною близько 0,8 див., викладаємо на тарілку, трохи солимо і перчимо. Сир натираємо на тертці. Сметану змішуємо з продавлений через прес часником, можна трохи поперчити і посолити. Змащуємо кожен шматочок помідора сметанним соусом, приблизно по одній десертній ложечці соусу. Акуратно посипаємо помідори тертим сиром і можна подавати.
Переглядів: 539
Рецепти | | Коментарі (0)

Фарширований картопля:400г картоплі40 мл рослинного масла ч. л. тертого мускатного горіха50г вершкового масла100г шинки1 ріпчаста цибуля60г вершкового сиру.Картоплю очистити, розрізати навпіл і вирізати середину, залишаючи стінки товщиною 5 мм. Я не придумала нічого кращого, як робити це чайною ложкою. Отримані стаканчики обсмажити на рослинному маслі. Серцевину з картоплі відварити в підсоленій воді. Злити воду, заправити мускатним горіхом і маслом, потовкти. Цибулю потерти на тертці і дрібно нарізати шинку. Все обсмажити. Все змішати з відвареною картоплею. Нафарширувати стаканчики з картоплі приготованою масою. Нарізати тонкими скибочками сир і покласти зверху, кожної картоплини. Розігріти духовку до...
Переглядів: 591
Рецепти | | Коментарі (0)

Домашній яблучний мармелад:1 кг яблук0,5 кг цукру.Яблука очистити від шкірки, порізати на половинки, видалити насіння. Шкірку і насіннєві коробочки зберегти і зв'язати в марлевий мішечок (в них найбільше пектину, з-за якого мармелад добре застигає).Марлевий мішечок і яблука скласти в каструлю і варити до розм'якшення, 30-40 хвилин. Потім витягнути мішечок, яблука або протерти через сито або подрібнити в міксері до утворення пюре. Яблучне пюре перекласти в каструлю, додати цукор і варити на слабкому вогні до загусання, часто помішуючи (годину-півтора). Ідеальна пропорція: 1:1. Тобто 0,5 кг пюре на 0,5 кг цукру.Мармелад перекладають у плоскі форми (шаром 3-4 см), охолоджують....
Переглядів: 581
Рецепти | | Коментарі (0)

Яблучний кекс на рослинному маслі:2 яйця1 стакан рослинного масла2 склянки цукру2 склянки борошна1 ч. л. соди2 ч. л. меленої кориці1 ч. л. солі1 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру4 склянки яблук — очистити, видалити серцевину і дрібно нарізати1/2 склянки порубаних волоських .Для крему150 г вершкового сиру (типу Філадельфія)3 ст. л. вершкового масла, розм'якшеного1 1/2 склянки цукрової пудри1 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру.Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть маслом і посипте борошном форму для випічки кексу. У середній мисці змішайте борошно, соду, корицю і...
Переглядів: 569
Рецепти | | Коментарі (0)

Курячі рулетики:листкове бездріжджове тісто — 500грфіле курячих грудок — 2шткунжутне насіннясіль,чорний мелений перецьрослинна олія для змащування.Розкачати тісто. Куряче філе добре відбити, посипати сіллю і чорним меленим перцем, викласти на тісто. Тісто з грудками щільніше згорнути рулетом і нарізати шайбами завтовшки 1,5 див. Деко застелити пергаментним папером і рясно змастити маслом. Шайби вмочити однією стороною в насіння кунжуту і розкласти на деку. Випікати в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Під час випічки під деко з рулетиками краще поставити ємність з водою, щоб вони не пересихали.
Переглядів: 617
Рецепти | | Коментарі (0)

Джем виноградний:виноград 2кгсахар1.4 кглимони 1 штука.відокремте Ягоди від кистей, промийте, покладіть в посуд для варіння джему і нагрівайте, помішуючи, до появи соку. Додайте цукор і нарізаний часточками лимон. Варіть на сильному вогні, весь час помішуючи, до готовності. У процесі варіння знімайте піну і видаляйте спливаючі насіння. Готовність перевірте, капнувши гарячу масу на тарілку; якщо крапля не розпливається – джем готовий. Готовий джем розлийте гарячим в стерилізовані сухі банки, накрийте фольгою і охолодіть, потім фольгу приберіть і закрийте їх щільно кришками.
Переглядів: 600
Рецепти | | Коментарі (0)

Салат з креветками, кальмарами, оливками і кукурудзою:Пекінська капуста 200гЯйця 3 шт.Консервовані кальмари 185м (1 банку)Креветки (варені) 150гКукурудза 400гОливки 80г8 шт. Помідори черріМайонез, зелень петрушки.Яйця відварити до готовності, остудити, очистити, нарізати соломкою. Помідори черрі вимити, обсушити, розрізати на чотири частини. З кальмарів, оливок і кукурудзи злити рідину, оливки розрізати навпіл, кальмари нарізати невеликими шматочками. Пекінську капусту вимити, обсушити, нарізати тонкою соломкою. Петрушку вимити, обсушити, розібрати на листочки або дрібно нарізати. У салатнику змішати кукурудзу, кальмари, креветки, оливки, помідори черрі, пекінську капусту і яйця, перемішати, заправити салат майонезом, ще раз добре перемішати і прикрасити...
Переглядів: 548
Рецепти | | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 1311-1320 1321-1330 1331-1340 1341-1350 1351-1360 ... 4691-4700 4701-4708