Головна » Статті » Рецепти

Домашній яблучний мармелад
Домашній яблучний мармелад:

1 кг яблук
0,5 кг цукру.

Яблука очистити від шкірки, порізати на половинки, видалити насіння. Шкірку і насіннєві коробочки зберегти і зв'язати в марлевий мішечок (в них найбільше пектину, з-за якого мармелад добре застигає).
Марлевий мішечок і яблука скласти в каструлю і варити до розм'якшення, 30-40 хвилин. Потім витягнути мішечок, яблука або протерти через сито або подрібнити в міксері до утворення пюре. Яблучне пюре перекласти в каструлю, додати цукор і варити на слабкому вогні до загусання, часто помішуючи (годину-півтора). Ідеальна пропорція: 1:1. Тобто 0,5 кг пюре на 0,5 кг цукру.Мармелад перекладають у плоскі форми (шаром 3-4 см), охолоджують. Можна залишити у формі на 7 днів або підсушити в теплій духовці (50С) півтори години. При подачі можна посипати зверху цукровою пудрою і корицею.

Просмотров: 412
Категория: Рецепти |
| Теги: мармелад, кг

Рекомендовані рецепти:

Горіхові рогалики
Курка з томатним рисом
Кабачковий пиріг з сиром і м'ятою
Млинці з бананом
Цукерки "Вершкові тягучки"
Макаронний салат "Рим"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: