Домашній яблучний мармелад: 1 кг яблук 0,5 кг цукру. Яблука очистити від шкірки, порізати на половинки, видалити насіння. Шкірку і насіннєві коробочки зберегти і зв'язати в марлевий мішечок (в них найбільше пектину, з-за якого мармелад добре застигає). Марлевий мішечок і яблука скласти в каструлю і варити до розм'якшення, 30-40 хвилин. Потім витягнути мішечок, яблука або протерти через сито або подрібнити в міксері до утворення пюре. Яблучне пюре перекласти в каструлю, додати цукор і варити на слабкому вогні до загусання, часто помішуючи (годину-півтора). Ідеальна пропорція: 1:1. Тобто 0,5 кг пюре на 0,5 кг цукру.Мармелад перекладають у плоскі форми (шаром 3-4 см), охолоджують. Можна залишити у формі на 7 днів або підсушити в теплій духовці (50С) півтори години. При подачі можна посипати зверху цукровою пудрою і корицею.
|