Дане блюдо дуже знайоме багатьом (а особливо жителям України, де в селах подібне частування частенько готують на свята), але самостійно приготувати його в домашніх умовах захочеться не кожному, а особливо тим, хто не любить вигляд крові. яка і є основною складовою такої закуски. Тим не менш ось рецепт цієї страви.
Необхідні продукти: один літр свинячої крові, половина кілограма несолоного свинячого сала, дві склянки гречаної крупи, три-чотири метри тонких свинячих кишок, а крім цього часник, чорний перець і сіль.
Для початку необхідно підготувати кишки: їх треба засипати досить великою кількістю солі і залишити на кілька годин, ну а потім почистити і промити, ось тільки робити це треба акуратно, щоб не порвати їх. Гречану крупу відварити до готовності. Сало нарізати на маленькі кубики. Після порізане сало і готову гречку потрібно змішати з попередньо процідженої свинячою кров'ю, а також додати туди пропущений через прес часник, поперчити і посолити. Отриманою сумішшю наповнити підготовлені кишки (можна для цієї мети використовувати лійку) але не дуже щільно і міцно зав'яжіть кінці, отриману ковбасу місцями наколоти дуже тоненькою голкою. Далі ковбасу слід спочатку проварити близько півгодини в підсоленій воді, а потім викласти на деко і запікати ще приблизно півгодини.
|