Шашлик з свинини: М'ясо 500 г Цибуля 4 шт Зелена цибуля-100 г Вершкове масло 50 г Винний оцет Сік 1/2 лимона Червоний мелений перець. М'якоть задньої ноги або лопатки обмити, зрізати зайвий жир, залишаючи його на м'ясі шаром не більше 5-7 мм. М'ясо нарізати на шматки по 30-40 р. Шматки м'яса посолити, посипати перцем, дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і зеленню петрушки, змочити винним оцтом або лимонним соком, перемішати, укласти в емальований посуд і залишити в холодному місці на 4-6 годин. Перед смаженням м'ясо нанизати на шампур упереміж з кружальцями цибулі, змастити вершковим маслом і смажити над палаючими вугіллями.
|